18
Joi, Apr
16 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 Thumbnail imageAteleierele interactive pentru copii au continuat şi joi 4 aprilie. Copii prezenţi în număr extrem de mare la Muzeul de Istorie din Turda, au fost de acord că activitatea programată joi a fost cea mai frumoasă. Este vorba de efectuarea unor modelaje la roata olarului. Rând pe rând, peste 50 de copii s-au asezat la masa de lucru şi au modelat pe roată diferite obiecte. Au fost create farfurii întinse sau mai adânci, ibrice sau vaze. Toate obiectele au arătat la final ca şi cum ar fi fost făcute de profesionişti.

Thumbnail imageOrganizatorii atelierelor interactive au dorit ca prin activitatea de modelaj la roata olarului să îi înveţe pe copii că olăritul reprezintă unul dintre principalele meşteşuguri din cele mai străvechi timpuri. Un important atelier de ars vase ceramice a funcţionat la Turda încă din epoca romană.

În cadrul activităţii de joi, organizatorii au expus câteva vase romane şi unelte de olari.

Thumbnail imageElevii au avut astfel prilejul să „guste” din fascinaţia modelării lutului la roata olarului şi să decoreze vasele obţinute cu motive specifice de pe Valea Arieşului.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh