22
Vi, Noi
5 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Simona Baciu, fondatoarea școlii internaționale Transylvania College, a lansat o provocare internațională pentru a promova starea de bine în rândul profesorilor. 100 de oameni din 10 țări au răspuns „DA”.

Simona Baciu: „Rolul profesorului în secolul XXI s-a schimbat radical. El este persoana care ajută la formarea deprinderilor de viață sănătoasă, pe lângă acumularea de cunoștințe academice.”simona baciu carte

  

După succesul internațional pe care l-a avut lansarea cărții „The Teacher Within: A Mindful Journey Toward Well-Being For Teachers In The 21st Century”, autoarea  Simona Baciu lansează o provocare. Este vorba despre 100 de zile în care să experimentezi starea de bine, cel puțin 5 minute pe zi. Provocarea a început pe 15 martie și se va încheia pe 21 iunie. 100 de oameni din 10 țări au spus deja „DA”.

 În cartea lansată în luna noiembrie a anului trecut, autoarea vorbește despre importanța unei schimbări în abordarea educației, potrivite secolului XXI și despre dezvoltarea conceptului de mindfulness și a abilităților de lider în rândul profesorilor, care sunt esențiale, în viziunea ei, pentru a oferi educație de calitate.

 „The Teacher Within vine cu un concept nou al profesorului care învață întâi despre el ca să poată preda cu autenticitate și integritate. Rolul profesorului în secolul XXI s-a schimbat radical. El este persoana care ajută la formarea deprinderilor de viață sănătoasă, pe lângă acumularea de cunoștințe academice. Profesorul este astăzi un lider vizionar, educator cu compasiune și motivație, deschis să învețe și să se adapteze generației pe care o modelează și o inspiră.”, spune Simona Baciu.

 Acum a decis să pună teoria în practică, așa că a lansat provocarea ce îi va ajuta pe participanți să experimenteze starea de bine. Timp de 100 de zile, participanții vor trebui să experimenteze bucuria prezentului și starea de bine, câte 5 minute, în fiecare zi. 100 de oameni, majoritatea profesori și psihologi din România, Statele Unite ale Americii, China, Australia, Portugalia, Polonia, Cehia, Macedonia, Germania, Belgia, Spania, Africa de Sud au acceptat provocarea. 

Orice profesor, fie că predă în sistemul educațional de stat sau cel privat, are nevoie de energie și putere de muncă pentru a fi prezent în clasă oră de oră. Un profesor echilibrat emoțional, care se simte bine din punct de vedere fizic și psihic, emană energie pozitivă și are un impact profund pozitiv asupra elevilor săi”, mai spune Simona Baciu.

 

„Silent room” și „Mindfulness room”- camere în care profesorii își recapătă starea de bine

 

După ce a vizitat școli din peste 50 de țări și a aflat secretele profesorilor fericiți și dedicați, care oferă servicii educaționale de cea mai bună calitate, Simona Baciu a oferit dascălilor de la Transylvania College oportunitatea de a participa la seminarii susținute de Susan Shapiro, expert in well-being din Statele Unite ale Americii, care promovează starea de bine.

 “Ce m-a impresionat întotdeauna a fost prezența profesorului în mijlocul elevilor ca parte integrantă a unui grup care învață împreună. Atitudinea pozitivă, cuvintele de încurajare și apreciere sunt cele pe care le-am notat mereu în jurnalul meu de călătorie în lumea educației. Așa că ne-am dorit și noi să găsim soluții pentru a le diminua stresul profesorilor și pentru a le păstra entuziasmul și puterea de muncă.” spune Simona Baciu.

 Așa au apărut “Mindfulness Room” și “Silent Room”, două săli în care profesorii pot merge în orice moment al zilei când au nevoie de o pauză în care să își recapete starea de bine și să se reconecteze la momentul prezent.

 Experiențele participanților la challenge pot fi urmărite pe paginile de Facebook și Instagram ale cărții.

 

Contact:

Communication On

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh