Într-o perioadă în care viitorul Uniunii Europene și al următoarelor generații este dominat de incertitudini, rolul implicării tinerilor în comunitate este mai important ca oricând. Adolescența este o perioadă decisivă în formarea fiecărui individ; în această perioadă, tinerii își formează valorile după care se vor ghida întreaga viață - relațiile personale, raportarea la ceilalți cetățeni alături de care trăiesc, raportarea la educație și cunoaștere, precum și la viața profesională și carieră.
Noua generație de #TineriEuropeni are în mâinile sale ceea ce ar putea fi un viitor strălucit nu doar pentru ei, ci și pentru întreaga țară, pentru întreaga Europa. Prin intermediul proiectului Voce prin Fotografie, ne dorim să construim o comunitate de tineri artiști, ambasadori ai #ValorilorEuropene și drepturilor cetățenești - niște adevărați eroi pentru o întreagă generație!
Voce prin Fotografie urmărește formarea unei comunități de tineri artiști, prin intermediul unor ateliere de formare în #ArtaFotografiei și #UniuneaEuropeană. În următoarea perioadă, tinerii elevi vor lua parte la o serie de training-uri și workshop-uri, pentru a învăța cum pot realiza imagini de impact, care să transmită emoții, abordând subiecte europene, precum Infrastructura Europeană - Cum au dezvoltat fondurile europene comunitatea mea?, Antreprenori Europeni: Cum mi-am construit o afacere cu fonduri europene?, Tradiții Românești Sub Obiectivul Camerei, Zâmbete și Visuri - Ca cetățean european, pot visa la… Mai mult decât atât, cele mai reușite imagini vor fi premiate, în cadrul unui concurs artistic!
Pentru a afla mai multe despre această inițiativă, vă invităm să urmăriți pagina de Facebook și Instagram a asociației: AMoS - Alianța pentru Mobilitate Socială (https://www.facebook.com/amos.faptebune) și @amos.romania (https://www.instagram.com/amos.romania/).
Următoarele activități ale proiectului Artvocacy - Implicare prin Artă sunt:
Voce prin Discurs
Tinerii au puterea de a face lumea un loc mai bun, dacă le oferim sprijinul necesar! Voce prin Discurs va consta într-o sesiune de informare privind dreptul administrației publice, urmată de o simulare de adoptare a unei Hotărâri de Consiliu Local. Astfel, vor afla care sunt etapele necesare pentru aprobarea unei propuneri, dar vor afla și care sunt mecanismele pe care le pot folosi pentru a-și aduce aportul în comunitatea în care trăiesc.
Voce prin Design
Așa cum o imagine poate valora cât o mie de cuvinte, un design reușit poate schimba o întreagă comunitate! Voce prin Design le va oferi tinerilor uneltele și cunoștințele necesare pentru a își expune opiniile într-o manieră atractivă și convingătoare pentru public, pentru ca acestea să fie auzite de toți actorii implicați în societate!
Astfel, printr-o serie de activități artistice, tinerii vor primi motivația și cunoștințele necesare pentru a se implica activ în zona Comunității Urbane Arieș, atât pentru beneficiul lor, cât și pentru o lume mai bună prin artă!
Proiect derulat de Asociația pentru Mobilitate Socială și Educație Democratică, în parteneriat cu Primăria Municipiului Turda și Asociația Potaissa Art, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.
Despre Programul Active Citizens Fund România
Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.