18
Joi, Iul
0 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

În perioada 6.02-10.02.2023 o echipă de cadre didactice din Școala Gimnazială” Avram Iancu” Turda a participat la  mobilitatea Proiectului Erasmus+ ’’Scientists in STEAM action: applying the flipped classroom pedagogical strategy through institutional partnerships’’, în orașul Altamura din provincia Bari, regiunea Puglia, Italia.

Educația STEAM se concentrează pe procesul de învățare la fel de mult ca pe rezultate și încorporează gândirea de tip design și procesul de proiectare pentru a oferi o soluție bazată pe abordarea rezolvării problemelor cu care elevii se pot confrunta. Metoda ”flipped classroom”/”clasa inversă”, oferă oportunități de învățare experiențială și oferă elevilor posibilitatea de a gândi critic și de a se autoeduca. Copiii sunt pur și simplu provocați să preia o problemă și să o rezolve. Prin gândirea critică ei trebuie să își pună întrebări și să afle răspunsuri. În acest context, fiecare țară parteneră a prezentat o astfel de abordare a unei situații problemă. Beneficiile unei astfel de abordări sunt diverse:

- trezește interesul elevilor prin faptul că împletește știința cu arta, intervine în dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor.

-elevii se implică în procesul de învățare.

-împărtășesc cu ceilalți ideile proprii sau descoperirile și fac asta cu plăcere;

-dezvoltă abilitățile de comunicare, empatie;

-clădește baza unui viitor adult ce deține capacități, deprinderi și soluții în rezolvarea problemelor.

Altamura este un oraș minunat construit, pe urmele unei străvechi localități preromane, de personajul istoric devenit legenda, Frederic al II-lea, împarat al sacrului Imperiu Roman de națiune germanica și rege al Siciliei.

Felicitări și mulțumiri partenerilor din Italia pentru această experiență!

 

Școala Gimnazială Avram Iancu Turda

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh