16
Ma, Iul
2 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Luni, 13 Martie 2023, de la ora 11, va avea loc la sediul Filialei Oprișani a Bibliotecii Municipale ”Teodor Murășanu” Turda vernisajul și festivitatea de premiere a Concursului de desene dedicat zilei minorității maghiare. De la începutul lunii Martie a.c. elevii din clasele mici de la Liceul Teoretic ”Josika Miklos” au început să pregătească desenele pentru concurs. În zilele de 9 și 10 Martie a.c. lucrările participante la concurs urmează să fie jurizate de o echipă formată din Nemes Arpad, consilier local turdean, membru al Comisiei pentru ”Învățământ, cultură, sănătate, tineret, sport și turism”, Daniela Deac, șef serviciu al Bibliotecii Municipale ”Teodor Murășanu” Turda și Gabriela Oseacă, bibliotecar.

Evenimentul, care marchează Ziua  maghiarilor de pretutindeni, este realizat de Primăria Municipiului Turda, Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda și Liceul Teoretic ”Josika Miklos” Turda și face parte din Parteneriatul educațional EDUCAȚIE ȘI PRIETENIE dintre bibliotecă și instituția de învățământ.

Programele educaţional-culturale multiculturale sunt fundamentate pe principiul diversității culturale și a deschiderii societății contemporane, concentrând atenția elevilor către propria identitate, cât și spre valorile umane universale. Educația multiculturală este considerată a fi garantul unei societăți multiculturale viabile, factor de stabilitate democratică și de diminuare a conflictualității. Scopul educaţiei multiculturale este de a facilita acomodarea grupurilor etnoculturale minoritare şi, în aceeaşi măsură, acomodarea şi deschiderea societăţii majoritare la modelurile culturale specifice grupurilor minoritare.

Intrarea la vernisajul și festivitatea de premiere este liberă. Invităm cu drag publicul turdean să participe la eveniment, unde va putea admira și Ansamblul de fluierași ai Liceului Teoretic ”Josika Miklos” Turda.

 

 

Daniela Deac

Tel: 0745.64.66.64 E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Biblioteca Municipală “T Murăşanu” Turda

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh