18
Sam, Mai
10 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
20 de elevi ai Școlii Gimnaziale ”Horea Cloșca și Crișan” Turda au participat în 11 și 18 octombrie 2023, la activitățile din cadrul proiectului Bit cu Bit spre…Microbit,  un proiect Meet and code .
Activitățile au constituit o introducere în robotică și programare, utilizând jocul ca metodă principală de învățare.
Elevii au ”descoperit comoara” sau și-au ”găsit prietenul” cu ajutorul plăcuțelor programabile Microbit și a codurilor create în Make code.
 Prin lucru în perechi sau grup, elevii și-au exersat abilitățile de comunicare și relațiile interpersonale într-un cadru prietenos și relaxat.
Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Asociației Horea, Cloșca și Crișan și implementat de catedra de informatică, cu sprijinul voluntarilor, foști elevi ai școlii.
Evenimentul este finanțat cu ajutorul programului Meet and Code, susținut la nivel
european de Amazon și SAP. În România, programul este coordonat pentru cel de-al 7-lea an consecutiv de #AsociațiaTechsoup și susține evenimente de tehnologie și programare aliniate cu misiunea inițiativei Comisiei Europene: Europe Code Week.
Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh