20
Sam, Apr
19 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Pe cursul râului Arieș, în ambele județe, Alba și Cluj, pe care acesta le străbate, pompierii militari au fost mobilizați pentru a degaja anumite puncte blocate de sloiuri de gheață.

S-au executat detonări atât pe cursul superior al râului, dup ce încălzirea bruscă a vremii a dus la blocarea albiei cu poduri imense de gheaţă. În comuna Avram Iancu, zeci de pompieri au intervenit pentru rezolvarea situaţiei, mai ales în satul Vidrişoara unde au fost inundate 15 curţi şi gospodării. Tot acolo, două drumuri au fost inundate pe o lungime de 500 de metri fiecare.   

ISU Cluj ne transmite că, în urma creşterii cotelor râurilor din judeţul Cluj, în perioada 04-06 februarie 2017, echipajele ISU Cluj au intervenit pentru evacuarea apei din 8 gospodării inundate pe cursul râului Someş, în zona Dej Triaj, Urişor şi Manăşturel.

Totodată, în aceeaşi perioadă, în vederea luării măsurilor necesare pentru limitarea pagubelor şi protejării gospodăriilor populaţiei de revărsarea apelor, echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Avram Iancu” al judeţului Cluj au desfăşurat activităţi de monitorizare a cursurilor răurilor Someş şi Arieş.

În urma constatărilor din teren, echipa pirotehnică din cadrul inspectoratului a intervenit pentru distrugerea zăpoarelor de gheaţă, în scopul degajării podurilor de gheaţă formate. Astfel, au fost executate două detonări pe cursul râului Arieş în zona comunei Mihai Viteazu şi o detonare pe cursul râului Someş în zona Dej Triaj.

În comuna Mihai Viteazu, sat Cornești, au fost inundate două adăposturi pentru animale, iar pompierii au intervenit pentru salvarea celor care le îngrijeau, relatează Pro TV Turda.

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh