28
Joi, Mar
19 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Liceul Tehnologic Special pentru Deficienți de Auz Cluj-Napoca, unitate de învățământ special aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, a demarat procedurile legale de autorizare, în premieră națională, a unei clase de învățământ postliceal care urmează să formeze specialiști în domeniul producției media, respectiv cea de „Designer pentru publicitate, Cameraman fotoreporter, Redactor pentru publicitate”.

Luând ca exemplu bunele practici ale unităților de învățământ special omoloage din țările partenere Liceului pentru Deficienți de Auz, în special modelul sloven, practici care au relevat un potențial sporit de integrare socială și de reușită profesională pentru copiii care suferă de deficiențe auditive, conducerea unității școlare clujene a inițiat înființarea și în România, la Cluj, a unei astfel de specializări media menite să pună în valoare abilitățile și să ofere o opțiune în plus în ceea ce privește cariera profesională a absolvenților cu deficiențe de auz.

Este o inițiativă mai mult decât lăudabilă pe care o susținem cu toată convingere,  întrucât prin intermediul noii specializări, elevii cu deficiențe de auz vor avea o șansă în plus de reușită în viață din perspectiva integrării lor pe piața muncii”, a declarat domnul Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Ideea implementării acestui proiect pilot a avut la bază inclusiv feedback-ul primit din partea elevilor Liceului Tehnologic Special pentru Deficienți de Auz, elevi care beneficiază deja de experiență în domeniul media, atât ca urmare a angrenării în diverse activități extracuriculare, care le-au adus numeroase premii, cât și a implicării în redactarea de diverse materiale, precum revista școlii, proiecte care le-au dezvoltat interesul pentru deprinderea unei noi meserii din domeniul media.

Reamintim faptul că Liceul Tehnologic Special pentru Deficienți de Auz Cluj-Napoca este o instituție cu o experiență de peste 120 de ani în educarea și recuperarea copiilor cu deficiențe de auz. În momentul de față, unitatea oferă servicii educaționale specifice învățământului special pentru copii cu deficiențe auditive și asociate, de la nivel preșcolar până la cel liceal, în regim de internat și semiinternat.

 

 

 Biroul de presă

7 Februarie 2017

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh