02
Sam, Mar
13 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Registrul Auto Român a dat publicității Rezultatele controalelor tehnice în trafic efectuate pe parcursul anului trecut, mai exact în perioada 04 ianuarie 2016 – 31 decembrie 2016:

„Aproape 5 procente (3781) dintre vehiculele verificate tehnic în trafic anul trecut de inspectorii Registrului Auto Român prezentau pericol iminent de accidente.

Mașinile aveau defecțiuni grave la sistemele de frânare și direcție, la punți și fuzete.

Registrul Auto Român a verificat anul trecut în trafic nu mai puțin de 76678 de vehicule în toată țara. Dintre acestea, la aproximativ 50% s-a depistat cel puțin o neconformitate tehnică.

Din punct de vedere al siguranței rutiere însă, procentajul de respingere al vehiculelor neconforme a fost 37,42%.

Directorul general al Registrului Auto Român  George-Adrian Dincă, menționează că rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte R.A.R. – Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

 

Registrul Auto Român a verificat tehnic în trafic, pe parcursul anului trecut, 2778 de vehicule în județul Cluj. În urma controalelor, inspectorii RAR au descoperit că 4,61% (128) dintre vehiculele controlate prezentau pericol iminent de accident, în special din cauza defecțiunilor majore la sistemul de frânare și la direcție. În aceste situații una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice la reprezentanțele Registrului Auto Român.

 

Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor și remorcilor oprite, 40,71% au prezentat diferite probleme tehnice sau legate de acte iar 28,01%  au fost respinse pentru că au fost considerate neconforme din punct de vedere al securității rutiere (inspectorii RAR au constatat proasta funcționare a instalației electrice de iluminare și semnalizare, defecțiuni ale sistemului de frânare, starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale în mecanismul de direcție sau în articulațiile punților față și spate).

 

Din totalul vehiculelor verificate, 2,3% au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecției tehnice periodice (dovada de efectuare a ITP expirată, dovezi de efectuare a ITP false).

În urma analizei emisiilor poluante, la 9,67% dintre autovehiculele verificate inspectorii RAR au constatat depășirea nivelului maxim admis .

 

În urma controalelor mixte desfășurate în județul Cluj de către Registrul Auto Român și Poliția Rutieră, pe parcursul anului 2016 au fost aplicate 685 sancțiuni, au fost reținute 8 permise de conducere și 646 de certificate de înmatriculare” relevă raportul trimis redacției noastre de Biroul de presă al R.A.R.

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh