Consiliul Județean Cluj a fost notificat de către Autoritatea Națională pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice în legătură cu faptul că a emis acceptul de publicare în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice) a documentației de atribuire referitoare la organizarea concursului internațional de soluții cu tema de proiectare „Revitalizarea zonei Parcului Etnografic Romulus Vuia – pădurea Hoia, Cluj-Napoca”.
Concursul de soluții astfel propus de către Consiliul Judetean urmărește identificarea celor mai bune idei pentru amenajarea și extinderea Parcului Etnografic Romulus Vuia atât în plan fizic, cât și funcțional, competiția fiind menită să încurajeze creativitatea, să promoveze idei noi în urbanism, personalizate, compatibile cu spiritul cultural și cu spiritualitatea locului.
Pentru a putea participa la acest concurs, ale cărui premii totale sunt în cuantum de 72.000 de lei, viitorii competitori trebuie să îndeplinească o serie de condiții, atât de natură generală, legate de criteriile de calificare și selecție a candidaților în conformitate cu Legea nr 98/2006 privind achizițiile publice, cât și specifice, care se referă la necesitatea încadrării viitorilor candidați într-o profesie specializată, respectiv în cea de arhitect cu drept de semnătură și membru în Ordinul Arhitecților din România sau într-o altă organizație internațională echivalentă.
După realizarea propunerilor de soluții, un juriu format din reputații arhitecți români și străini Hakon Iversen, Constantin Gorcea, Katarina Frost, Horia Marinescu, Kazmer Kovacs, Pierre von Meiss și Ioana Tudora, cărora li se adaugă directorul Muzeului Etnografic al Transilvaniei, domnul Tudor Sălăgean și arhitectul șef al județului Cluj, domnul Claudiu Salanță, va avea misiunea de a selecta proiectele care vor obține punctajele cele mai mari în urma aplicării criteriilor de evaluare.
Astfel, conform Fișei de date a Concursului de soluții, proiectul câștigător trebuie să îndeplinească două seturi de criterii de evaluare, fiecare în pondere egală de 50%. Primul criteriu se referă la satisfacerea cerințelor funcțional-arhitecturale ale soluției propuse, aceasta trebuind să aibă o logică funcțională și o relaționare estetică cu vecinătatea parcului și cu orașul, respectiv să se încadreze din punct de vedere al costurilor în plafonul propus de inițiatorii proiectului. Cel de-al doilea criteriu se referă la valoarea arhitectural-artistică adăugată a investiției, mai precis la gradul de noutate și expresivitate plastică adus în ceea ce privește creșterea atractivității zonei, atmosfera peisageră creată, fezabilitatea și sustenabilitatea propunerii, dar și concepția de apropiere și interpretare a tradiției rurale.
„Începând din acest moment toți cei interesați, și pe care ni-i dorim a fi cât mai mulți, pot consulta documentația aferentă Concursului internațional de soluții. Ne dorim ca această competiție să genereze cele mai inovative și eficiente proiecte de amenajare a Parcului Etnografic, atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional, astfel încât viziunea câștigătoare să aducă un plus de atractivitate și valoare acestui important obiectiv clujean”, a declarat președintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tişe.
Reamintim în acest context faptul că ofertantul a cărui propunere se va clasa pe primul loc va fi recompensat cu premiul I în valoare de 31.500 lei, acestuia urmând a-i fi atribuit și contractul de proiectare a lucrărilor cu o valoare estimată de 535.076 lei fără TVA.
Biroul de presă
3 Martie 2017
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.