19
Joi, Mai
31 New Articles

Administrație
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

truta-aurelPrimarul din Ploscoș, Aurel Truță, a solicitat Consiliului județean Cluj realocarea sumei de 300 de milioane de lei vechi aprobată prin HCJ nr. 95 din 28 03.2014, pentru cofinanţare obiectivului: ”Reabilitare drum comunal în satul Crai Rât, comuna Ploscoş”. Ce l-a făcut pe primar să se răzgândească? Costul foarte mare pentru reabilitarea acelui drum, care este, de fapt, de peste 12 ori mai mare decât suma alocată de CJ Cluj în acest an, pentru acel obiectiv.

Așa că primarul comunei Ploscoș a solicitat ca suma respectivă să fie atribuită pentru alte scopuri. Este vorba de sume alocate DE CJ prin hotărârea amintită mai sus, din martie 2014, privind nominalizarea unor sume constituite din cota de 20% din impozitul pe venit, din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată, precum şi din sume reţinute ca urmare a aplicării gradului de necolectare a impozitelor şi taxelor locale, pe unităţi administrativ-teritoriale, în anul 2014.

Prin adresa nr.1.249 din 15.07 2014, Primăria Ploscoş a solicitat realocarea sumei de 300.000 lei,

pentru cofinanţarea următoarelor obiective: 270.000 lei, pentru “Lucrări de reparaţii şi întreţinere curentă drumuri şi străzi, comuna Ploscoş”, 15.000 lei, pentru “Reparaţii capitale la sediul fostei şcoli din Valea Florilor, comuna Ploscoş” (unde mai erau prevăzuți prin alocarea inițială 35 000 de lei) şi 15.000 lei, pentru ” Reparaţii curente la sediul Şcolii Gimnaziale din localitatea Ploscoş”.   În plus față de aceste sume, Consiliul județean a alocat și 65 000 lei pentru Reabilitare sistem de iluminat.

Consiliul județean Cluj a aprobat solicitarea edilului-șef al comunei Ploscoș, astfel că reabilitarea drumului din satul crai Rât este amânată pentru o perioadă nedeterminată, rămânând să fie realizată eventual prin accesarea unor fonduri europene pentru dezvoltare rurală, asemeni altor proiecte costisitoare implementate în satele românești.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh