16
Lun, Mai
33 New Articles

Administrație
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail imageCa urmare a informatiilor eronate furnizate de domnul Costea Constantin in conferinta de presa din data de 1 iulie de la sediul PNL Turda, prin care a adus grave prejudicii de imagine societatii si angajatilor sai, in scopul unei informari corecte a opiniei publice, va aducem la cunostinta urmatoarele:

-          Probabil ca domnul Costea nu face diferenta intre rezultatul exercitiului financiar, care este raportat la 31 decembrie 2013 si situatia economica la 31 mai 2014. La finalul anului 2013, asa cum reiese din datele contabile , facute publice prin intermediul presei, societatea a inregistrat un profit de 50 063 lei . La 31 mai 2014, ne aflam abia in prima jumatate a exercitiului financiar 2014, moment in care societatea inregistreaza un minus de 44 906 lei, in conditiile in care bugetul de venituri si cheltuieli aprobat de Consiliul Local Turda prevedea un minus de 592 700 lei . In aceste conditii, afirmatiile domnului Costea ni se par nu numai neadevarate, dar si neavenite si rau intentionate.

Pierderea prevazuta in buget pe anul 2014 la nivelul lunii mai este previzionata din cauza faptului ca activitatea de intretinere, reparatii si reabilitare strazi este una sezoniera, iar in perioada ianuarie-mai, in cadrul societatii, lucrarile specifice sunt putine comparativ cu urmatoarea perioada a anului. Si totusi, in aceasta perioada am reusit, prin buna gestionare a costurilor , sa inregistram venituri mai mari decat cele previzionate . Abia in urmatoarea perioada a anului sunt prevazute lucrari de amploare aducatoare de venituri substantiale, intrucat activitatea de intretinere si reabilitare strazi  este permisa de timpul favorabil, activitatea societatii noastre depinzand foarte mult de acesta.

Ca societate subordonata Consiliului Local, societatea se bazeaza foarte mult pe suportul municipalitatii . Cu toate acestea actiunile noastre au dat roade astfel incat va putem informa ca desfasuram lucrari si in beneficiul altor comunitati din zona noastra.

-           Contrar celor afirmate de  domnul Costea Constantin, va aducem la cunostinta faptul ca in evidentele contabile ale societatii de la data de 31 mai 2014, veniturile societatii sunt mai mari decat cele previzionate ,iar cheltuielile mai mici decat cele aprobate prin Bugetul de venituri si cheltuieli de catre Consiliu Local.

-          Referitor la creantele societatii despre care domnul Costea Constantin afirma ca sunt in suma de 1 600 000 lei, mentionam faptul ca 1 044 422 lei reprezinta client incerti ,aflati in evidentele contabile inainte de preluarea conducerii societatii de catre actuala echipa. Din aceasta suma, 594 000 lei reprezinta datorii ale asociatiilor de locatari din perioada in care societatea presta serviciul de salubritate publica manajera, adica tot de dinaintea preluarii conducerii societatii de catre noi. Va aducem la cunostinta ca societatea a facut demersurile necesare pentru recuperarea creantelor aflate in afara termenelor de scadenta.

-          Consideram ca exemplele prezentate in cadrul conferintei de presa mentionata sunt alese intentionat, parte din ele total neadevarate, pentru a crea o imagine negativa conducerii societatii, deoarece ele nu reprezinta ponderea mare a cheltuielilor care vor da, la finalul exercitiului financiar, imaginea exacta a realitatii economice.

-          Intentia de a arunca o imagine negativa supra modului de gestionare a activitatii devine si mai vadita cand domnul Costea Constantin a prezentat propunerea noastra de vanzare a unui mijloc fix, in speta tocatorul de material lemnos. Precizam ca in data de 19.06.2014 in sedinta  Consiliului de Administratie tinuta la sediul societatii si prezidata de d-nul Costea Constantin a fost mentinuta  decizia de vanzare a tocatorului de material lemons, el insusi fiind semnatar al procesului verbal de sedinta.

In cadrul aceleiasi conferinte de presa, domnul consilier local Felezeu Cristian a opinat ca s-ar putea folosi acel utilaj intr-o activitate de producere a ingrasamantului natural (compost) . Referitor la acest subiect va putem informa ca echipa de conducere a societatii a studiat amanuntit posibilitatea demararii acestui proiect inca de anul trecut , insa s-a ajuns la concluzia ca realizarea efectiva implica niste costuri care nu pot fi suportate de catre societate. Mentionam, referitor la posibilitatea ca societatea sa ridice deseurile vegetale si menajere, propunere facuta de acelasi domn consilier local, faptul ca ne aflam in imposibilitate de punere in fapt a acestei activitati deoarece servicul de ridicare a deseurilor vegetale si menajere este concesionat catre o alta societate.

Cu privire la toate cifrele si informatiile prezentate mai sus, conducerea societatii va sta la dispozitie pentru orice fel de clarificari sau precizari pe care le considerati  necesare. Pentru noi este extrem de important ca turdenii sa cunoasca situatia reala, orice dezinformare sau informare incompleta aducand grave prejudicii  SC Domeniul Public Turda SA.

 

 

SC Domeniul Public Turda SA

Director-Salagean A.Adrian

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh