21
Mie, Feb
18 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 handbalAșa cum au promis în conferința de presă de la începutul săptămânii trecute politicienii care s-au implicat în încercarea de salvare a echipei de handbal de liga națională, pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului local Turda de joi, 25 iulie, s-a regăsit un proiect de hotărâre referitor la asocierea Municipiului Turda, în calitate de membru fondator, cu Asociația ”Handbal Club Potaissa Turda”. Totodată, a fost supuse aprobării forului legislativ local Actul Constitutiv al Asociației, Statutul acesteia, numirea reprezentanților în Adunarea Generală și Consiliul Director al Asociației și cotizația lunară către Asociație. Toate acestea pentru ca activitatea handbalistică de la nivelul municipiului Turda să poată fi susținută de la bugetul local cu sume importante de bani pentru plata salariilor conducerii, antrenorilor și jucătorilor, ale staf-ului în general. Anul trecut, conform declarațiilor fostului președinte al Comisiei de buget-finanțe din cadrul Consiliului Local Turda, Cristian Matei, au fost alocate ACS Potaissa Turda sume în jurul a 25 de miliarde de lei vechi.

Consiliul local a adoptat joi proiectul de hotărâre referitor la asociere cu votul majorității consilierilor prezenți. S-au abținut doar reprezentantele UDMR, Adamosy Clara și Csep Leyla. Prin adoptarea proiectului de hotărâre, legislativul local a consfințit înființarea Asociației ”Handbal Club Potaissa Turda” care va avea următorii membri fondatori: Municipiul Turda prin Consiliul local al Municipiului Turda, cu procent de participare în asociere de 98 %, Sâsâeac Constantin Flaviu, Gal Horațiu Nicolae, Gal Ovidiu Dumitru, Cucerzan Vasile-Flaviu și Bulgaria Bogdan-Octavian,cu câte un procent de participare în asociere de 0,4 %. Asociația va dobândi personalitate juridică în temeiul Ordonanței de Urgență a Guvernului României nr. 26/2000. Prin același document au fost aprobate Actul Constitutiv al Asociației și Statutul acesteia iar Flaviu Sâsâeac a fost împuternicit să întreprindă toate demersurile necesare în vederea dobândirii personalității juridice de către Asociația ”Handbal Club Potaissa Turda” și pentru înscrierea acesteia în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor ținut de Grefa Judecătoriei Turda, în vederea obținerii certificatului de identitate sportivă și pentru afilierea Asociației la Federația Română de Handbal.

Consiliul local Turda a numit ca reprezentant al său în cadrul Adunării Generale pe Matei Cristian Octavian , iar ca membru supleant pe Molnar Emil. Totodată, forul legislativ local i-a numit ca membri în Consiliul Director al Asociației pe Felezeu Cristian George și Bichiș Viorel  Sorin.

Contribuția aprobată la patrimoniul inițial al asociației din partea membrului fondator Municipiul Turda este de 245 000 de lei. Hotărârea Consiliului Local referitoare la asocierea cu Asociația ”Handbal Club Potaissa Turda” mai prevede contribuția celorlalți membri fondatori, persoane juridice, să participe cu o cotizație de 1000 de lei la patrimoniul inițial.

Cel mai important articol din HCL adoptată joi de CL Turda este art. 3 alin. (2) care stipulează că ”se aprobă în limita bugetului disponibil aprobată pentru durata unui an fiscal, cotizația lunară de membru fondator  - persoană juridică, din partea Municipiului Turda prin Consiliul Locala al Municipiului Turda, către Asociația ”Handbal Club Potaissa Turda”, în suma de 250 000 lei, care va fi virată în contul asociației până cel mai târziu la data de 15 a fiecărei luni.” Ceea ce înseamnă nu numai că echipa de handbal Potaissa Turda și-a asigurat finanțarea pentru viitorul sezon competițional, dar Consiliul Local Turda s-a obligat să plătească acesteia cu cinci miliarde de lei vechi mai mult decât sezonul trecut!

Asociația este obligată să înainteze către Municipiul Turda documente justificative pentru cheltuielile efectuate din cotizația alocată iar întreaga activitate a asociației este supusă controlului Curții de Conturi a României.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh