21
Joi, Noi
5 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail imageÎn cadrul ultimei conferințe de presă organizată la sediul Primăriei Turda de primarul și viceprimarul turdean, edilul șef a vorbit și despre dificultățile întâmpinate de proiectul care ar trebui să asaneze, în Poșta Rât, un demers despre care am scris, pe larg, în trecut.

Primarul Tudor Ștefănie a găsit de cuviință să precizeze despre stadiul proiectului de decontaminare a sitului poluat că ”…din nefericire procedurile administrative merg foarte greu. În 14 februarie s-a deschis licitaţia pentru execuţie, au fost prezenţi 10 ofertanţi. Tot din nefericire a fost depusă o contestaţie. În acest moment este suspendată evaluarea ofertelor de la lucrările de execuţie, deci până nu primim rezultatul contestaţiei nu se mai face nici o evaluare”, a spus primarul turdean, iar cu aceste cuvinte a trecut la următorul subiect.

Un subiect legat de stadiul încasărilor la bugetul local. Unde, cum spunea primarul turdean, ”faţă de totalul obligaţilor de plată pentru 2013 la care adăugăm şi debitele restante, restanţele din anii precedenţi, gradul de încasare la 15 martie pentru persoane fizice este de 35,4%, la impozite pe clădiri 30,22%, impozite teren 20,8%. Posibilitatea achitării impozitelor cu acea reducere de 10% a existat până în data de 31 martie”, a arătat primarul Ștefănie.

Cifrele prezentate de șefii municipalității arată că, la 15 martie 2013, s-au realizat venituri în valoare de 17.906.000 lei, din bugetul de funcţionare 16.797.000 şi 1.108.000 la bugetul de dezvoltare. Din totalul veniturilor încasate, cotele şi sumele defalcate din impozitul pe venit şi din TVA a ajuns să reprezinte 76, 5%, iar impozitul din taxe, chirii, amenzi 23,45%. ”La ora actuală avem contribuabili 6615 la impozit pe clădiri, 5503 la impozit pe teren, 2861 la mijloace de transport. Bonificaţia care s-a acordat la plata impozitului în această perioadă în care se acordă acel 10 % din impozit, pe care îl suportăm noi, este până acum în valoare de 147.519 lei”, a arătat Tudor Ștefănie.

În 2012 referitor la amenzile pe care trebuiau să le achite cetăţenii, acestea se cifrau la peste 6 milioane de lei. Numai pe domeniul circulaţie trebuiau achitate peste 2 milioane de lei şi pe domeniul contravenţional, peste 4 milioane. Încasarea a fost foarte mică, puţin peste 20 % din amenzi de circulaţie şi 5 % din amenzile contravenţionale. Totalul persoanelor cu amenzi, în 2012,  a fost 10.018.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh