21
Vi, Iun
3 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 Thumbnail imagePreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a semnat la finalul lunii noiembrie  actul adiţional la contractul privind construirea Centrului de Management Integrat al Deşeurilor(CMID) în judeţul Cluj”. În baza acestui act, lider al asocierii devine Atzwanger S.P.A, iar termenul de finalizare a lucrărilor este 31 decembrie 2013. Aceasta din cauza faptului că fostul lider al asocierii care a câștigat licitația pentru construirea CMID a intrat în insolvență. Ca urmare, lucrările la acest centru au întârziat foarte mult, încurcând socotelile mai tuturor comunităților locale cu privire la gestionarea deșeurilor menajere.

”Prin semnarea acestui act adiţional s-au deblocat, astfel, lucrările de construire a CMID, 31 decembrie fiind nu doar termenul de finalizare a construcţiilor propriu-zise, ci şi de punere în funcţiune a utilajelor şi echipamentelor necesare. Am mai stabilit ca în termen de o lună, respectiv până pe 25 martie, constructorul să ne prezinte un program de execuţie detaliat, cu planificări calendaristice clare, pe care să le respecte, în caz contrar fiind pasibil de penalităţi. Sper că lucrurile vor fi mai bine de această dată, vremea să ţină cu noi, astfel încât la sfârşitul anului groapa ecologică să poată să primească deşeurile menajere din judeţ”, a precizat Horea Uioreanu, după semnarea actelor.

Reamintim că lucrările de construire a CMID din judeţul Cluj au fost atribuite în urmă cu an Asocierii CONFORT S.A., ATZWANGER S.P.A., LADURNER IMPIANTI S.R.L., VEL SERVICE S.A., lider al Asocierii fiind desemnat CONFORT S.A. Timişoara.  Urmare  a intrării în insolvenţă a liderului Confort SA, lucrările de construire a viitoarei gropi ecologice au fost sistate pe data de 26 noiembrie 2012. Pe de altă parte, trebuie precizat faptul că, deşi, în conformitate cu contractul şi graficele de execuţie, până la finalul anului 2012 trebuiau finalizate  68% din lucrări, stadiul real este de doar 9,7%.

Centrul de Management Integrat al Deşeurilor din judeţul Cluj face parte din ”Proiectul Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în jud. Cluj, este finanţat prin programul POS Mediu - Axa prioritară 2 “Dezvoltarea sistemelor de management integrat al deşeurilor şi reabilitarea siturilor istorice contaminate”, în baza Contractului de Finanţare nr. 133140 din 11.07.2011, încheiat între Ministerul Mediului şi Pădurilor şi Consiliul Judeţean Cluj. Suma prevăzută pentru construcţia CMID se ridică la 107.536.011,54 lei fără TVA . La sistemul de management integrat al deșeurilor, stadiul real al lucrărilor era, conform datelor publicate de ministerul de resort, de 5,07% deși trebuia să fie, conform programului și contractului încheiat, de 20,11%. Este vorba de un proiect demarat  în 11.07.2011 și care ar trebui finalizat în 31.12.2014. Rămâne de văzut dacă această întârziere poate fi recuperată.

Sistemul de management integrat de management al deşeurilor în judeţul Cluj are ca obiective: • Furnizarea de echipamente de colectare (pubele şi containere pentru deşeuri voluminoase) şi furnizarea de unităţi decompostare individuală în zonele rurale; •Construcţia a 3 staţii de transfer la Huedin, Mihai Viteazu şi Gherla; • Construcţia unei staţii de sortare;• Construcţia unei staţii de tratare mecano-biologică simplă; •Construcţia unui nou depozit de deşeuri la Cluj-Napoca; • Închiderea şi reabilitarea a 6 depozite urbane neconforme; • Asistenţă tehnică şi supervizare a lucrărilor, inclusiv măsuri de creştere a gradului de conştientizare a publicului.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh