Consiliul Județean Cluj a decis derularea unei noi investiții menite să contribuie la îmbunătățirea condițiilor de care beneficiază pacienții Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, aprobând indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea blocului alimentar al imobilul situat pe strada Iuliu Moldovan din Cluj-Napoca.
„Alături de profesionalismul medicilor și de dotarea cu aparatură modernă, un rol esențial în însănătoșirea bolnavilor îl au și condițiile de cazare și hrana oferită pacienților. Acest lucru l-am avut în vedere când am aprobat investiția, dorința de a contribui în mod real la oferirea unei hrane gustoase, gătite în cele mai bune condiții igienico-sanitare și cu ajutorul celor mai noi tehnologii”, a declarat domnul Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.
Costurile estimative ale investiției, în cuantum de cca. 2.200.000 de lei, urmează a fi suportate, în principal, din bugetul Consiliului Județean dar și din veniturile proprii ale acestui spital aflat sub autoritatea forului administrativ județean.
În ceea ce privește necesitatea derulării, cu prioritate, a acestor lucrări, ea este determinată de dorința de a aduce spațiul actual, găzduit într-o clădire construită în urmă cu aproximativ 50 de ani, la standardele actuale și de a-l dota în mod corespunzător.
Principalele lucrări de modernizare a blocului alimentar vor consta în re-compartimentări pentru asigurarea funcționalității spațiului, refacerea și modernizarea finisajelor interioare la pereți și tavane, montarea de pardoseli pentru trafic intens, dotarea cu elemente de tâmplărie specifică, dezafectarea vechilor instalații sanitare, termice și electrice și înlocuirea cu altele noi, de calitate superioară, etc. Totodată, blocul alimentar va fi dotat cu întreaga aparatură necesară, conform celor mai exigente standarde în domeniu.
Această investiție recent aprobată se adaugă unei lungi liste de lucrări și dotări derulate în ultima perioadă, dintre care pot fi amintite, cu titlu exemplificativ, extinderea Laboratorului de analize medicale, modernizarea unității farmaceutice și a cabinetelor medicale din cadrul ambulatoriului situat pe strada Moţilor, lucrări ce au avut în vedere şi îmbunătăţiri ale circuitelor funcţionale, asigurarea unor spaţii de aşteptare corespunzătoare pentru pacienţi, amenajarea la standarde de calitate superioară a sectoarelor în care se realizează recoltarea probelor, a Laboratorului de Ecografii şi a Laboratorului de Endoscopii, etc. Totodată, cu ajutorul fondurilor puse la dispoziție de Consiliul Județean, spitalul a achiziționat și pus în funcțiune un Computer tomograf nou în cadrul Ambulatoriul Integrat precum și un Mamograf digital cu ecograf pentru ecografie mamară, dar și o aparatură extrem de specializată menită să sprijine corpul medical în identificarea, diagnosticarea și recuperarea pacienților cu Sindrom vertiginos.
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.