19
Sam, Sep
47 New Articles

Administrație
Typography

În perioada 21 aprilie, ora 6.00 – 22 aprilie, ora 6.00, un număr de 2.355 militari și 515 mijloace tehnice au acționat, în București și în țară, în 418 misiuni de întărire a prezenței şi de asigurare a fluidizării traficului la punctele de trecere a fontierei, paza armata romana unor obiective preluate de la Jandarmeria Română, patrulare și sprijinirea forțelor MAI în activități de ordine publică în Capitală şi în alte localități din țară, transport de echipamente medicale şi alte materiale, însoțire convoaie de transport persoane.

În același interval, la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” au fost prelucrate un număr de 454 teste pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2, fiind în curs de finalizare un număr de 172 de probe.

Militarii Batalionului 49 Apărare CBRN „Argeș” din Pitești continuă misiunea de decontaminare și dezinfectare a căilor rutiere din municipiul Suceava, iar colegii lor de la Brigada 282 Blindată „Unirea Principatelor” din Focșani acționează, cu două autospeciale de decontaminare tehnică și teren, pentru dezinfectarea aleilor și a drumurilor de acces interioare ale Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din localitate.

De asemenea, la Timișoara vor fi aduse astăzi containerele și echipamentele Sistemului Modular Medical de Izolare și Tratament, în incinta stadionului CFR, și vor începe lucrările de amenajare genistică pentru pregătirea terenului pe care va fi montat spitalul de campanie.

* * *

Prin regulile stabilite de cadrul legislativ (OUG 1/1999, cu modificările și completările ulterioare), coordonarea la nivel național a tuturor acțiunilor circumscrise implementării măsurilor stabilite prin decretul de instituire a situației de urgență revine Ministerului Afacerilor Interne. Ministerul Apărării Naționale are rol de sprijin și au fost luate toate măsurile pentru asigurarea forțelor și mijloacelor MApN în situațiile în care va fi necesară alocarea lor, pe tipurile de misiuni pentru care vor exista solicitări.

Militarii sunt pregătiți să sprijine autoritățile în zonele unde va fi necesară intervenția armatei.

Biroul de presă

 

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh