28
Joi, Mar
22 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Consiliul Județean Cluj a realizat recepția finală a lucrărilor de modernizare și reabilitare din cadrul proiectului ”Modernizarea infrastructurii de acces în zona turistică Răchițele – Prislop – Ic Ponor”. Acesta a vizat un sector de drum în lungime de 20,5ic ponor rachitele kilometri, parte a drumului județean DJ 108C.

De mare amploare și complexitate, determinate inclusiv de condițiile specifice reliefului muntos din zonă, lucrările au constat în realizarea sistemului rutier, de la fundație până la așternerea a două straturi de asfalt. De asemenea, au fost realizate elemente de scurgere a apelor (șanțuri, rigole, drenuri, 9 poduri noi și repararea a 131 de podețe), ziduri de sprijin și gabioane, elemente de siguranță (plasă de protecție împotriva căderii pietrelor și alunecărilor de teren, parapeți metalici în zonele unde acest lucru s-a impus), precum și lucrări de marcaje și semnalizare rutieră.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj”Am realizat recepția finală a lucrărilor la acest proiect european ce a generat un enorm impact pozitiv in zonă. Investiția a creat premisele unei dezvoltări accelerate a acestui întreg areal, afectat anterior de starea de degradare generală a drumurilor. Au fost asigurate, astfel, condițiile pentru crearea a numeroase locuri de muncă și pentru atragerea de noi investiții, pentru o dezvoltare durabilă inclusiv din punct de vedere al mediului înconjurător, prin valorificarea eficientă a potențialului natural al regiunii și includerea într-un circuit regional-național.”

Pe parcursul implementării proiectului au fost create peste 1.500 de locuri de muncă directe și au fost deschise peste 50 de afaceri noi. Odată cu finalizarea lucrărilor s-a înregistrat, de asemenea, creșterea vitezei de deplasare în zonă precum și intensificarea traficului rutier.

 

Biroul de presă

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh