18
Joi, Apr
20 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Guvernul României a aprobat indicatorii tehnico-economici ai proiectului privind „Recompartimentare clădire existentă și extindere cu un corp nou – Secția clinică neurochirurgie – Centru de patologie vasculo-cerebrală și neurochirurgie la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca”.cluj-napoca consiliu judetean

Centrul urmează să fie realizat prin renovarea și recompartimentarea actualei clădiri a Clinicii de  Medicina Muncii și Boli Profesionale și construirea unui pavilion nou, conectat pe toate nivelurile cu clădirea actuală. La finalizarea investiției, în aceste clădiri va fi relocată Clinica de Neurochirurgie a Spitalului Județean Cluj, cea care funcționează în prezent pe strada Victor Babeș, la numărul 43. Ambele clădiri se află în proprietatea Consiliului Județean și în administrarea Spitalului Județean.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: E o mare victorie pe care Consiliul Județean a obținut-o pentru clujeni, și nu numai. Susținem în mod absolut acest proiect de o importanță majoră pentru regiunea de Nord-Vest, dar și pentru întreaga țară. Vom asigura tot sprijinul necesar astfel încât materializarea acestuia să aibă loc în cel mai scurt timp posibil.”

La finalul proiectului, Centrul Regional de Patologie Vasculo-Cerebrală și Neurochirurgie va dispune, pe lângă secțiile cu paturi și săli de tratament, de șase săli de operație modulare, secții de Terapie Intensivă, o stație centrală de sterilizare, un laborator de imagistică și sala de operații hibrid, un punct de laborator pentru urgențe și un punct farmaceutic, cabinete de consultații în regim ambulator, o sală de kinetoterapie, un amfiteatru/sală de curs și demonstrații practice cu 120 de locuri, o bibliotecă pentru documentare, un spațiu special amenajat pentru recepția pacienților și o sală de așteptare etc. Acesta va dispune inclusiv de un compartiment specializat de Neurochirurgie Pediatrică.

Valoarea investiției este de 214.462.000 lei, iar durata de execuție este de maxim 33 de luni.

 

Biroul de presă

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh