17
Lun, Iun
9 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 Consiliul Județean Cluj a alocat, în cadrul ședinței ordinare din data de 29 septembrie a.c., 792.600 lei pentru acoperirea cheltuielilor urgente și necesare de reparații și reabilitare termică a șase unități de învățământ școlar și preșcolar din județ precum și pentru achiziția unui microbuz școlar.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean„Copiii din mediul rural au, în egală măsură, la fel ca cei din mediul urban, dreptul la condiții decente pentru desfășurarea actului educațional. Tocmai de aceea, pentru a contribui la creșterea gradului de acces la educație al copiilor, am alocat din fondul de rezervă al Consiliului Județean sumele necesare îmbunătăţirii infrastructurii școlare din aceste localități”. 

Din suma alocată, 160.000 lei au fost atribuiți Primăriei comunei Panticeu pentru achiziția unei centrale termice noi pentru Școala Gimnazială “Iuliu Hațieganu” din Panticeu. Tot în vederea achiziției unei centrale termice noi, pentru Școala din Sânmărghita, au fost aprobați 130.000 lei Primăriei comunei Mica. În același timp, 110.000 de lei au fost acordați Primăriei comunei Sânmărtin pentru reabilitarea termică a Școlii Gimnaziale Cutca.

70.000 de lei au fost alocați pentru reparații la Grădinița Sălătruc și la Școala Cășeiu din comuna Cășeiu unde, urmare a fenomenelor meteorologice din această perioadă s-au produs daune la pereții exteriori ai clădirilor de învățământ. De asemenea, au fost alocați 55.000 de lei pentru reparația acoperișului Școlii Gimnaziale din localitatea Suatu. Alți 17.600 de lei au fost direcționați de Consiliul Județean pentru reparații curente la acoperișul Grădiniței cu program normal din comuna Borșa, acoperiș care a fost avariat în urma fenomenelor meteorologice din luna august. 

Nu în ultimul rând, Consiliul Județean Cluj a decis alocarea a 250.000 de lei în vederea achiziționării unui microbuz care să fie folosit de cei 85 de elevi care fac naveta la Școala din Tritenii de Jos.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh