28
Joi, Sep
19 New Articles

Administrație
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Raportul Comisiei Europene privind progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV), publicat la data de 22 noiembrie 2022, scoate în evidență rezultatele pozitive obținute în materie de eficacitate a investigării și a sancționării corupției la nivel înalt.

În acest fel,  este recunoscut rolul activ al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) în atingerea uneia dintre condițiile trasate prin MCV și anume Măsura 3 – Combaterea eficientă a corupției la nivel înalt. 

Raportul confirmă parcursul constant profesionist și eforturile deosebite depuse de DNA în lupta împotriva corupției la nivel înalt. În pofida unor provocări legate de cadrul instituțional și legislativ, în ultimii ani, DNA a obținut  rezultate concrete: mai mulți inculpați trimiși în judecată, mai multe persoane cu funcții publice înalte deferite justiției, mai multe condamnări obținute, mai puține achitări și mai multe sesizări înregistrate - un semn de recâștigare a încrederii cetățenilor.

          Procurorul șef  Crin Bologa alături de conducerea instituției își exprimă aprecierea față de eforturile depuse de procurorii anticorupție și de celelalte categorii de personal ale DNA în obținerea de rezultate concludente și incontestabile în lupta împotriva corupției.

         DNA îi asigură pe cetățeni că rămâne o instituție puternică și pe deplin angajată în lupta împotriva corupției la nivel înalt și mediu și că va  continua munca în mod susținut și eficient, cu respectarea standardelor de profesionalism și cu respectarea drepturilor procesuale ale persoanelor implicate în dosare penale.

 

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh