28
Joi, Sep
19 New Articles

Administrație
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Consiliul Județean Cluj informează participanții la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineții zilei de marți, 22 noiembrie a.c., pe raza județului Cluj nu există drumuri județene blocate sau închise traficului rutier. Totuși, din cauza temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate mai ales în cursul nopții, pe sectoarele de drum situate în zona de munte a județului există posibilitatea ca circulația să fie afectată de fenomenul de polei.

În acest context, pentru asigurarea unor condiții optime de circulație, în cursul zilei de luni, 21 noiembrie a.c., s-a acționat, inclusiv prin revizii, pe zece drumuri sau sectoare de drumuri județene situate pe raza zonei Huedin. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a șapte utilaje. Tot în această zonă, în cursul nopții şi al acestei dimineți s-a acționat pe trei drumuri sau sectoare de drumuri județene, cu un utilaj. În cadrul acestor acțiuni a fost folosită o cantitate însumată de 70 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile județene situate în zona Gilău, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe opt drumuri sau sectoare de drumuri județene, cu șapte utilaje. În cursul nopții şi al acestei dimineți s-a acționat, inclusiv prin revizii, pe cinci drumuri județene, cu două utilaje. În cadrul acestor acțiuni a fost folosită o cantitate însumată de 80 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile județene situate în zona Turda, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe șase drumuri județene, cu șase utilaje. În cursul nopții şi al acestei dimineți s-a acționat, inclusiv prin revizii, pe două drumuri sau sectoare de drumuri județene, cu două utilaje. În cadrul acestor acțiuni a fost folosită o cantitate însumată de 57 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile situate în zonele Gherla și Dej, intervențiile specifice activității de iarnă în cursul ultimelor 24 de ore au fost minime, mai exact doar de verificare a stării drumurilor și condițiilor de circulație, nefiind necesară folosirea de utilaje specifice sau de material antiderapant.

În continuare, se acționează cu utilaje şi materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri județene pentru verificarea stării părții carosabile, urmând să se acționeze în caz de necesitate.

 

Biroul de presă

22 noiembrie 2022

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh