04
Lun, Mar
21 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a realizat o analiză a investițiilor în infrastructura de apă și canalizare a județului Cluj, realizate în perioada 2013-2022 și finanțate din bugetul instituției. 

Astfel, în ultimii 10 ani Consiliul Județean Cluj a finanțat cu peste 82.000.000 de lei nu mai puțin de 29 de proiecte de alimentare cu apă potabilă și canalizare din 35 de localități clujene.

Principalele lucrări de investiții realizate și recepționate în acest interval de timp au vizat înființări de noi rețele și extinderi ale conductelor de apă pe o lungime totală cumulată de 215 km. De asemenea, au fost realizate și lucrări de introducere a canalizării, pe o lungime de peste 25 km. În plus, în cazul a  jumătate dintre proiectele implementate au fost construite 36 de noi stații de pompare a apei potabile și uzate. 

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Sunt investiții importante, ce au adus numeroase beneficii în comunitățile vizate. Acestea au avut rolul de a veni în completarea marilor proiecte din fonduri europene derulate de Compania de Apă Someș. Vom continua să alocăm fonduri din bugetul Consiliului Județean, astfel încât toți cetățenii județului să beneficieze de aceste facilități, indiferent că locuiesc în oraș sau la sat”.   

Finanțarea acestei categorii de proiecte este realizată prin intermediul Fondului de Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare (IID), alimentat din redevența și impozitul pe profit datorate de Compania de Apă ”Someș” Consiliului Județean. Acest fond a fost constituit în baza OUG 198/2005, în vederea asigurării rambursării creditelor contractate pentru cofinanțarea proiectelor europene. Ulterior, începând cu anul 2013, Fondul IID a fost folosit exclusiv pentru implementarea investițiilor edilitare locale care, din motive tehnice, nu au putut fi cuprinse în programele majore de investiții atrase de la Uniunea Europeană.

 

Biroul de presă

16 februarie 2023

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh