24
Mie, Apr
10 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
Strabag și Geiger, vrem o minune pe A3 Chețani-Câmpia Turzii! Partenerul nostru Cristian Man a făcut un efort deosebit (merită un like!) și a filmat toți cei aproape 15,7 kilometri ai singurului sector lipsă pe Autostrada A3 între Nădășelu și Târgu Mureș: https://youtu.be/7SnmU4qgGZE. Hartă interactivă: https://bit.ly/3tghnRx.
Din ce informații avem, dar și din ce vedem în teren, asocierea austriaco-germană are o șansă de a stabili un record: inaugurarea cu 8-9 luni ÎNAINTE de termenul contractual! S-au ridicat deja grinzi pe structuri care n-au mai văzut mișcare de ani de zile și constructorii pun totul la punct pentru a începe puternic terasamentele imediat ce vine vremea bună.
Deschiderea în decembrie 2023 ar fi o performanță deosebită. Foarte greu de îndeplinit, dar nu imposibilă. Rezilierea cu Straco s-a făcut la 38% stadiu fizic. Chiar dacă se vor reface anumite lucrări, cei de la Strabag-Geiger pot face minunea cu puțin noroc de vreme bună și multă muncă în stil nemțesc. Le ținem pumnii. Abia așteptăm să circulăm doar pe autostradă între Nădășelu și Târgu Mureș, adică pe 113 kilometri!
 
----              ---------------             -----------------
Sâmbătă, 18.03.2022, am filmat toți cei aproape 15,7 kilometri dintre Câmpia Turzii și Chețani: https://youtu.be/7bYc2DzpyXA. Este vorba despre veriga lipsă din Autostrada A3 dintre Nădășelu și Târgu Mureș. Hartă interactivă: https://bit.ly/3tghnRx.
Contractul a fost semnat în 26.10.2022, iar ordinul de începere a fost emis în 21.11.2022, termenul de finalizare fiind august 2024.
Rezilierea cu antreprenorul precedent, Straco, s-a făcut la un progres fizic de aproape 38%. Chiar cu unele lucrări refăcute, restul rămas de executat pentru o inaugurare (stadiu ~95%) în decembrie 2023 ar fi de aproximativ 60%, deci o medie lunară de 6,5-7%. Foarte dificil, dar nu imposibil.
Ar fi o premieră ca un tronson de autostradă să fie deschis cu 8 luni înainte de termenul contractual dar cei doi constructori, Strabag și Geiger, au puterea tehnică, financiară și de management ca să producă surpriza.
Este nevoie și de vreme bună, mai ales pe final de an, dar în primul rând de o mobilizare exemplară a antreprenorilor și a subcontractorilor acestora. Sperăm să reușească!
 
Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh