29
Vi, Mar
19 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Consiliul Județean Cluj a aprobat miercuri, 26 aprilie a.c, proiectul de hotărâre inițiat de președintele Alin Tișe, referitor la aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai investiției privind modernizarea drumului județean DJ 103G Tureni-Ceanu Mic-Aiton-Gheorghieni-Centura Vâlcele-Apahida, în lungime de 17,1 km.

Cu o valoare estimată de peste 191.000.000 de lei, proiectul de investiție a fost propus de Consiliul Județean și aprobat de Consiliul pentru Dezvoltare Regională al Regiunii de NV ca proiect de importanță strategică majoră, eligibil a fi depus pentru finanțarea europeană în cadrul Programului Operațional Regional POR 2021 – 2027.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Aprobarea acestor indicatori tehnici și economici era necesară pentru a putea înainta dosarul de finanțare. Alături de studiul de fezabilitate recent finalizat de Consiliul Județean, acești indicatori vor sta la baza aprobării investiției. Modernizarea celor peste 17 km de drum județean va aduce beneficii importante, atât pentru clujenii care locuiesc în zona Gheorgheni-Aiton și muncesc în Cluj-Napoca, cât și pentru cei care doresc o conexiune directă și rapidă între E81 și DN 1C, prin intermediul variantei ocolitoare Vâlcele-Apahida și evitarea aglomerației din Feleacu”.

Proiectul de modernizare a DJ 103G Tureni-Aiton-Centura Vâlcele-Apahida, între km 43+190 și 60+303, prevede refacerea integrală a sistemului rutier existent, în profunzime, de la fundație și până la stratul de asfalt, respectiv:

  • 19 de cm strat de asfalt, din care 5 cm strat de uzură, 6 cm strat de legătură și 8 cm strat de bază
  • 20 de cm strat superior de fundație din piatră spartă
  • 30 de cm strat de fundație din balast
  • 30 de cm strat din pământ stabilizat cu lianți hidraulici rutieri.

În plus, vor mai fi realizate pistă pentru bicicliști, trotuare în interiorul localităților, benzi de încadrare și acostamente.

              

 

Biroul de presă

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh