16
Dum, Iun
11 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
Eforturile inițiate de prefectul județului Cluj, doamna Irina Munteanu și cu sprijinul domnului deputat Radu-Marin Moisin, ca urmare a furtunilor care au afectat județul nostru începând cu vara anului 2021, au avut succes după aproape 2 ani de demersuri!
Guvernul a aprobat alocarea de fonduri pentru achiziția unui sistem antigrindină și în județul Cluj, astfel, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), a cuprins județul nostru în planul de dezvoltare al Sistemului național antigrindină și de creștere a precipitațiilor (SNACP).
16 Puncte de Lansare ale sistemului antigrindină sunt considerate a fi oportune de către o comisie tehnică de specialitate din cadrul MADR și urmează a fi amplasate în zona Turda - Câmpia Turzii pentru a asigura protejarea întregii zone. În ceea ce privește zona Gherla - Dej, acestea vor beneficia de protecția furnizată de viitoarele platformele antigrindină din județul Bistrița-Năsăud.
 Necesitatea extinderii sistemului SNACP la nivel național este susținută de întețirea fenomenele meteorologice extreme tot mai des întâlnite, astfel, în conformitate cu HG 341/12.04.2023, nr. crt. III, se va realiza documentația necesară procedurii de achiziție a Studiului de Fezabilitate, urmând ca până la sfârșitul acestui an să se elaboreze Studiul, iar investiția efectivă să înceapă în anul 2024. În acest demers sunt implicate autoritățile publice locale pe raza cărora se vor instala Punctele de Lansare, acestea fiind responsabile pentru găsirea terenurilor în conformitate cu documentația specifică alături de autoritățile județene și de serviciile publice deconcentrate.
 Lista tuturor zonelor în care vor fi instalate sisteme ale SNACP poate fi consultată aici: https://madr.ro/comunicare/8182-noi-investitii-in-combaterea-fenomenelor-meteorologice-periculoase.html➡%EF%B8%8F
Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh