16
Ma, Iul
2 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Peste 15 milioane de voluntari din 192 de țări, așteptați la curățenie în aceeași zi

 

             Consiliul Județean Cluj împreună cu Let’s Do It, Romania! îi invită pe doritori să ia parte, și în acest an, la Ziua de Curățenie Națională, organizată în data de 16 septembrie a.c.

                Devenit deja o tradiție, evenimentul implică și alte 191 de țări care au aceeași misiune: o lume cu mai puține deșeuri.

                Astfel, voluntarii clujeni, și nu numai, sunt așteptați în data de 16 septembrie să strângă deșeurile din natură și să petreacă o zi împreună cu oameni dornici să facă fapte bune.

                Înscrierile se pot face la https://membership.letsdoitromania.ro/. Pentru informații suplimentare pot fi contactați coordonatorii județeni https://letsdoitromania.ro/contacte/.

                Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Eficiența și beneficiile proiectului au fost demonstrate de rezultatele remarcabile obținute de-a lungul timpului. Numărul extrem de mare de voluntari implicați subliniază, o dată în plus, impactul unei acțiuni atât de ample asupra comportamentului cetățenilor față de natură. Continuăm să sprijinim desfășurarea în județ a acestei inițiative și să promovăm, la rândul nostru, o atitudine responsabilă vis-a-vis de mediul înconjurător, care ne dorim să fie una firească și asumată de un număr cât mai mare de clujeni. Astfel, îi invităm pe toți cei interesați să se alăture eforturilor organizatorilor și să răspundă afirmativ provocării.”

                Laura Găină, președinte Asociația Nature O’clock, reprezentanta Lets Do It, Romania! în județul Cluj: „Luna septembrie este deja cunoscută ca fiind data de desfășurare a celei mai ample acțiuni de curățenie generală. Sunt sigură că și în acest an cetățenii județului Cluj vor participa într-un număr mare, dat fiind faptul că edițiile precedente ne-au demonstrat dorința de implicare a acestora și devotamentul față de protejarea și conservarea naturii.”

                În județul Cluj manifestarea va avea loc în următoarele puncte principale:

  1. Zona Becaș Cluj-Napoca
  2. Florești – zona Baraj
  3. Hoia – zona Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia”

            Ca o recunoaștere importantă a impactului constant și consistent asupra durabilității globale a mediului, pe data de 24 iulie 2023, la Roma, eforturile World Clean-up Day au fost apreciate cu Premiul Națiunilor Unite pentru Mobilizare pentru Obiectivele de Dezvoltare Durabilă.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh