22
Sam, Iun
5 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Armele neletale din categoria celor cu aer comprimat şi cu gloanţe de cauciuc vor putea fi folosite doar cu permis, potrivit unei hotărâri adoptate săptămâna trecută de Guvern prin care se modifică Normele metodologice de aplicare a Legii privind regimul armelor şi muniţiilor.
Astfel, potrivit hotărârii, armele neletale din categoria celor cu aer comprimat şi a celor confecţionate special pentru a împrăştia proiectile din cauciuc se supun procedurii autorizării în vederea procurării şi, ulterior, emiterii permisului de armă.

Armele neletale din categoria celor confecţionate special pentru a împrăştia gaze nocive, iritante sau de neutralizare se supun în continuare procedurii de notificare prealabilă.
Autorizaţia de procurare a armelor neletale supuse autorizării se eliberează cu o valabilitate de 90 de zile şi poate fi prelungită o singură dată de către autoritatea care a emis-o, pentru o nouă perioadă de 90 de zile.
Armele neletale supuse autorizării nu pot fi introduse pe teritoriul României decât în cazul în care titularul dreptului de port şi folosire face dovada deţinerii legale a acestora sau urmează să participe la un concurs de tir organizat de o asociaţie sau un club de tir sportiv afiliat la Federaţia Română de Tir Sportiv sau Federaţia Română de Schi şi Biatlon sau, după caz, prezintă invitaţia unui colecţionar de arme român.
În cazul armelor neletale supuse în continuare procedurii de notificare prealabilă, solicitantul trebuie să depună şi certificat de cazier judiciar.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh