19
Ma, Mar
14 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

caa-9-TVA-APA

Prețuri mai mici la apă și canalizare-epurare începând cu 1 ianuarie 2016

Prețurile serviciilor la apa potabilă și canalizare-epurare s-au micșorat, începând cu 1 ianuarie 2016, ca urmare a aplicării noii cote de TVA prevăzute în Codul Fiscal, modificat prin OUG nr. 50/27.10.2015, de la 24% la 9% pentru apa potabilă, respectiv la 20% pentru serviciile de canalizare-epurare. 

Servicii publice furnizate de SC COMPANIA DE APA ARIEȘ S.A
pentru întreaga arie de operare

1 Ianuarie 2016

Tarif

Cota TVA

Apă potabilă

3,16/mc

9%

Canalizare – epurare

3,02/mc

20%

 

 

 

 

 

 

 

,,Scăderea TVA la apa potabilă este rezultatul unui demers de lungă durată pe care l-am întreprins încă din luna aprilie a anului trecut alături de reprezentanții Asociației Române a Apei și ai sindicatelor, măsura reducerii TVA la 9% pentru apa potabilă fiind o necesitate și o măsura menită să genereze o scădere tarifelor, beneficii și efecte pozitive pentru toți consumatorii.

Având în vedere importanța apei potabile, așa cum este definită în Legea 458/2002, ca aliment esențial necesar pregătirii celorlalte alimente, cât și importanța asigurării accesibilității cetățenilor la consumul de apă potabilă, am solicitat reducerea cotei de TVA la 9%, măsură care va asigura: o abordare uniformă în ceea ce privește facilitățile fiscale pentru produsele alimentare; stimularea consumului de apă potabilă din sistem public, ceea ce asigură creșterea gradului de siguranță a sănătății publice generale; o creștere a gradului de suportabilitate a populației cu venituri foarte mici să poată consuma apa potabilă din sistem public care îndeplinește condițiile de calitate, mai ales pentru populația din mediul rural acolo unde se vor realiza majoritatea investițiilor prin POIM 2014-2020; sustenabilitatea sectorului apei în vederea atingerii obiectivelor asumate de România prin Tratatul de Aderare, respectiv asigurarea accesului la apa potabilă pentru toți consumatorii.

 

În calitate de director general al Companiei de Apă Arieș Turda îi asigur pe toți cetățenii din arealul deservit de respectul, grija și eforturile noastre continue de a le oferi servicii de cea mai bună calitate.’’ Cristian Octavian Matei.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh