04
Lun, Mar
21 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

Lucrările sunt realizate în cadrul proiectului integrat „Centrul comunitar de igienă şi sănătate”, finanţat prin intermediul Fondului Român de Dezvoltare Socială, componenta de intervenţii prioritare pentru comunităţile rome. Clădirea cu o suprafaţă utilă de 202,81 mp, va găzdui un punct de tratament, o baie publică (cu duşuri şi toalete) şi o spălătorie.

Proiectul integrat presupune, pe lângă lucrările de mică infrastructura ce vizează reabilitarea clădirii, oferirea către comunitatea romilor de pe strada Margaretelor din municipiul Turda de servicii sociale şi medicale, astfel: realizarea de întâlniri la sediul centrului comunitar, str. Câmpiei nr. 57 în vederea conştientizării importanţei igienei personale în prevenirea îmbolnăvirilor; realizarea a 6 campanii de informare pentru promovarea sănătăţii în rândul membrilor comunităţii; asistarea membrilor comunităţii în campaniile naţionale de sănătate (analize medicale, vaccinări etc.).

Grantul în valoare de 118.771 Euro de la FRDS este completat de o contribuţie locală în valoare de 12.374 Euro, din care contribuţie de la bugetul local în valoare de 9.429 Euro şi contribuţie în muncă a membrilor comunităţii de romi în valoare de 2.945 Euro.

Reabilitarea clădirii de pe str. Câmpiei nr. 57 este realizată în proporţie de 60%. Datorită întârzierilor în primirea tranşei a II-a de bani din contribuţia FRDS, lucrările de reabilitare au fost sistate 2 luni, termenul de finalizare al lucrărilor prelungindu-se până în luna ianuarie 2011. În luna decembrie va începe procedura de achiziţie a echipamentelor electronice, a aparaturii medicale, echipamentelor specifice pentru spălătorie, a mobilierului, biroticii şi produselor de curăţenie, urmând ca de la 1 februarie 2011 să înceapă derularea serviciilor sociale.

De rezultatele proiectului „Centrul comunitar de igienă şi sănătate” vor beneficia circa 1.100 de locuitori ai comunităţii de romi din cartierul turdean Poiana.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh