17
Mie, Apr
12 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

Consilierii locali turdeni au aprobat demersurile executivului de a înscrie în cartea funciară Castrul roman, cu tot ceea ce ţine de el. Pentru aceasta a fost necesară o lucrare topo de mare amploare dar şi o decizie fermă a Consiliului local. Aleşii au aprobat radierea uzufructului viager instituit pentru o suprafaţă de aproape 20000 de metri pătraţi în contul a 5 persoane. Totodată consiliul a decis înscrierea mai multor imobile în cartea funciară şi introducerea lor în circuitul civil, dar şi dezmebrarea sau alipirea unor alte imobile.

Conform articolului 9 din Hotărârea Consiliului Local „se aprobă documentaţia tehnică necesară în vederea înscrierii în cartea funciară a imobilului Castul Roman". Imobilul va fi înscris în evidenţele de carte funciară ca aparţinând domeniului public al municipiului Turda.

Suprafaţa totală a Castrului Roman este de 353 656 metri pătraţi. În raportul de specialitate care însoţea proiectul de hotărâre, întocmit de Radu Crişan, administratorul public, se arată că „Două ar fi raţiunile care susţin legitimitatea acestui demers: necesitatea corelării inventarului bunurilor existente în patrimoniul municipiului cu evidenţele de carte funciară şi creearea cadrului pentru accesarea fondurilor prin care să fie implementat proiectul „Restaurarea, punerea în valoare şi introducerea în circuitul turistic a Castrului Legiunii a V-a Macedonica, Potaissa-Turda."
Scopul final al tuturor acestor demersuri este obţinerea de fonduri în vederea implementării proiectului de mai sus, una dintre condiţiile de eligibilitate fiind ca solicitantul să facă dovada dreptului de proprietate.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh