19
Mie, Iun
4 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

Mulți turdeni dar și persoane care doar tranzitează Turda se întreabă ce se face peste drum de cofetăria "Dana", aproape de intrarea în sensul giratoriu dinspre Alba Iulia. Pentru că și noi am fost curioși l-am întrebat pe directorul tehnic al primăriei Turda, Emil Dardai.
Acesta ne-a lămurit că, după ce incinta fostei Școli Potaissa (actualul sediu al Judecătoriei Turda) a fost retrasă cu câțiva metri, cei de la SC Domeniul Public SA Turda au demarat lucrările pentru amenajarea acolo a unei parcări.

Acea amenajare va fi despărțită de carosabilul drumului național care trece pe acolo de o bordură. Parcarea care va putea găzdui câteva zeci de mașini nu este totul în proiectul realizat de primărie și care exista, pe hârtie, de mai multă vreme. Edilii turdeni doresc să lărgească acolo drumul național care merge spre Alba Iulia sau Abrud-Câmpeni cu încă o bandă pe sensul care urcă dinspre sensul giratoriu aflat la întretăierea mai multor drumuri de mare importanță care străbat municipiul de pe Arieș
Lucrările la modificarea carosabilului nu au demarat încă întrucât se așteaptă aprobarea de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) fără încuviințarea căreia nu se pot aduce niciun fel de modificări drumurilor naționale aflate în administrarea acesteia. Până atunci însă, cei de la SC Domeniul Public SA Turda continuă lucrările de amenajare a parcării. Toate aceste modificări se realizează cu bani de la bugetul local, astfel ca în curând, dacă se va reuși și finalizarea blocului "O" sub formă de hotel, primul contact al celor care intră în sensul giratoriu cu aspectul edilitar al orașului să fie cu totul altul decât până în prezent.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh