20
Sam, Iul
3 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

Consiliul Judeţean Cluj a mai adăugat un proiect pe lista celor selectate şi propuse pentru finanţare. Este vorba de câştigarea proiectului „Managementul conservativ şi participativ în siturile Natura 2000 Cheile Turzii şi Cheile Turenilor", depus spre finanţare prin Programul Operaţional Sectorial Mediu 2007 – 2013, Axa Prioritară 4 „Implementarea sistemelor adecvate de management pentru protecţia naturii" în luna martie a acestui an.

În vederea începerii implementării proiectului, în perioada imediat următoare se va semna contractul de finanţare între Autoritatea de Management şi Consiliul Judeţean. Proiectul are o valoare totală de 2.083.200,47 lei, din care finanţare nerambursabilă de 1.748.116,71 lei.
„Prin acest proiect urmărim, pe de o parte punerea în valoare a acestor două situri naturale reprezentative pentru întreaga Românie, dar şi conservarea biodiversităţii regăsite aici", consideră preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe
Obiectivul propus constă în eficientizarea măsurilor de conservare a mediului natural din ariile naturale protejate Cheile Turzii si Cheile Turenilor aflate în custodia Consiliului Judeţean Cluj şi prevede. elaborarea a două Planuri integrate de management care să abordeze cele două arii naturale protejate din ambele perspective: rezervații naturale și situri Natura 2000, precum și a două Planuri de monitorizare, în vederea unei gestionări eficiente şi responsabile a acestora şi asigurarea conservării durabile a biodiversităţii în aceste arii. Proiectul are în vedere şi creşterea gradului de conştientizare a publicului larg cu privire la importanţa conservării biodiversităţii ariilor naturale protejate Cheile Turzii şi Cheile Turenilor, precum şi implementarea unor instrumente informatice locale care vor permite creşterea eficienţei/transparenţei modului de luare a deciziilor de protejare a patrimoniului natural, cultural şi istoric din această zonă.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh