20
Sam, Apr
19 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

Domeniul principal de activitate al SC Domeniul Public Turda SA (SC DPT SA) este construcția și întreținerea drumurilor și podurilor.

O activitate complementară este cea de la sere unde societatea produce material săditor pentru primărie dar există și o altă parte a activității unde se face legumicultură pe piața liberă.

Au fost angajate patru persoane pe perioadă determinată și zilieri. Au mai fost angajate 19 persoane la ”drumuri”, plus 7 maiștri dintre care unul este șef de sector, aceștia din urmă fiind coordonatorii activităților de pe sectoarele de drumuri unde SC DPT SA intervine în această perioadă. Așadar, au fost angajate 41 de persoane, de la numirea lui Ioan Chiș ca director, în condițiile în care nu a fost disponibilizată nicio persoană. Toate aceste persoane, chiar dacă unii sunt pe perioadă determinată iar alții sunt zilieri vor avea de lucru, cel mai probabil până în luna noiembrie a acestuia an, dacă lucrurile merg bine și dacă este să judecăm după contractele de lucrări pe care SC DPT SA le-a semnat.

 

Ioan Chiș susține că s-a lucrat pentru alte firme sau instituții decât primărie de circa 17 miliarde de lei vechi dintre care deja s-au încasat 13 miliarde.

 Salubritate

S-a reușit recuperarea a 22000 RON din creanțele de la salubritate, datorii care datau de mai mulți ani. Persoanele fizice și asociațiile de locatari/proprietari care au refuzat să-și mai plătească datoriile, în momentul schimbării operatorului pe serviciul de salubritate, au fost date pe mâna unor firme de recuperare a creanțelor care și-au făcut treaba bine. Însă au mai rămas aproape 300000 RON, dar conducerea SC DPT SA nu și-a pierdut speranța, datornicii săi sunt dați în judecată și se așteaptă decizia instanței.

matei470x150

Ca investiții imediate se dorește achiziționarea unui tractor pentru transport dar și a uni tractor, mai mic, pentru activitatea din serele societății. În plus, pentru a se îmbunătății modalitatea de colectare a deșeurilor din coșurile stradale se dorește cumpărarea unor coșuri mai mari în care să se adune gunoiul din coșurile de pe stâlpi, iar abia apoi, din coșurile mari, să fie golite în autospeciala mare, de compactare a deșeurilor.

Drumuri

Thumbnail imageCa lucrări imediate, în domeniul drumurilor, există mai multe obiective pe care autoritățile locale le-au dat în lucru SC DPT SA, firma aflată în subordinea Consiliului local Turda. ”În primul rând, există un contract de lucrări de modernizare și reabilitare a străzilor Dr. Ioan Rațiu, George Barițiu, Al. I. Cuza și Dragalina. Dacă pe celelalte străzi efectuăm și reabilitări și modernizări, pe strada General Dragalina avem prevăzut doar covor asfaltic. Până la sfârșitul lunii mai avem șanse să trecem de Colegiul Național Mihai Viteazu, urmând să ajungem la fost Școală George Barițiu” dă amănunte directorul Ioan Chiș.

Având în vedere numărul mare de reclamații din ultimele luni de pe strada Barițiu din Turda, pentru că acolo există lucrări executate pe programul ISPA dar neacoperite pentru că s-au terminat în luna decembrie a anului trecut, când temperaturile erau deja foarte scăzute, directorul Ioan Chiș spune că se dorește realizarea unor plombări care să țină două-trei luni, până când lucrările de pe strada Rațiu de așternere de covor asfaltic ajung în zonă. Lucrările respective au fost efectuate chiar zilele trecute, astfel că pe Barițiu se poate circula în condiții cât de cât acceptabile. ”Pe Axente Sever am reabilitat toate săpăturile făcute în cadrul proiectului ISPA. Am așternut covor asfaltic și pe Gheorghe Lazăr. În toată această zonă am putut lucra doar noaptea, pentru a nu afecta activitatea din piața centrală de legume-fructe, cu toate acele mașini parcate și acel ”dute-vino” din timpul zilei”  a mai precizat directorul Chiș.

Thumbnail image”Mai avem o lucrare de mare anvergură, începută deja, construirea unui sens giratoriu lângă fosta cofetărie Caraiman. Sensul este realizat după un proiect menit să ducă la fluidizarea traficului în zonă. În prealabil am așteptat dezafectarea stâlpilor de curent din acea zonă, ale căror fire s-au introdus în subteran iar noi realizăm în aceste zile supra-structura” mai spune directorul DPT precizând că firma pe care o conduce va finaliza și lucrările începute și neterminate din cele trei micro-raioane ale cartierului Oprișani.

În plus, SC DPT SA va efectua o împietruire a mai multor artere neasfaltate din oraș. Vor fi nivelate cu autogrederul. Este vorba de străzi cum sunt mai multe din cartierul Poiana, strada Cheii sau altele din oraș unde se circulă cu dificultate.

Thumbnail imageO altă lucrare, foarte importantă din punct de vedere a sumelor prevăzute, este cea care vizează realizarea căilor de acces din zona stației de epurare de la Câmpia Turzii, o lucrare care a întârziat destul de mult din cauza vremii nefavorabile care nu a permis intrarea mașinilor și utilajelor pe căile rutiere desfundate de acolo.

Despre producția de la serele DPT  vom relata într-un material viitor.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh