18
Sam, Mai
10 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Premierul Dacian Cioloș și ministrul sănătății Vlad Voiculescu s-au întâlnit astăzi cu reprezentanții Inițiativei “2035-Prima Generație fără tutun”, constituită din reprezentanți ai societății civile, medicale și academice. Accentul a fost pus asupra aspectelor privind prevenția și protecția tinerilor față de fumatul pasiv, descurajarea experimentării fumatului și încurajarea abandonării acestei practici.

Premierul Cioloș a apreciat demersul Inițiativei “2035-Prima Generație fără tutun” și rolul pe care îl poate avea în prevenția și educația pentru sănătate, ca parte a politicilor de sănătate.

“Este datoria noastră să îi ajutăm pe tineri să conștientizeze riscurile pe care le presupune fumatul, ca, de altfel, orice obicei nesănătos, pentru a-și alege stilul de viață în cunoștință de cauză. Este nevoie ca noua generație să fie educată în spiritul cunoașterii și conștientizării efectelor pe care le presupune o opțiune sau alta“, consideră premierul Dacian Cioloș.

Inițiativa “2035-Prima Generație fără tutun” a fost lansată în septembrie 2016 și își propune, ca obiectiv principal, reducerea consumului de tutun la 5% din populația adultă. Strategia acestei Inițiative este bazată pe angajamente internaționale ale României pentru reducerea consumului de tutun, direcții clare de acțiune la nivel legislative.

 


Contact:

Biroul de presă al Guvernului Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Telefon: +40741252555

Website: http://www.gov.ro/, Facebook: https://www.facebook.com/guv.ro

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh