03
Ma, Dec
4 New Articles

Opinie
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Întrebarea din acest articol de opinie vine ca reacție la comportamentul său, vădit împotriva turdenilor, de la preluarea celui al doilea mandat de către Păunel Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj. Deși nu o recunoaște public – ce politician ar face-o? – Păunel Tișe are „un dinte” împotriva turdenilor. O să arătăm aici de ce...

 

Un președinte al CJ Cluj, ajuns la jumătatea mandatului, care nu a fost la Turda!

 

Până atunci însă, să precizăm că, în mod normal, atât ca principiu democratic, cât mai ales ca prevedere legală, o persoană aleasă într-o funcție de demnitate publică, devine reprezentantul întregii populații, nu doar al celor care l-au votat. Din păcate, puțini politicieni se ridică la nivelul generos al acestui postulat, iar Păunel Tișe nu se numără, cu siguranță, printre ei.

A dovedit-o de fiecare dată când a fost vorba de Turda și turdeni. La Câmpia Turzii a fost prezent o singură dată, în acest mandat, la o conferință de presă unde explica în stilu-i pompos și care lasă aparența competenței, cât de important este Parcul TETAROM 5, pe care CJ Cluj îl va edifica la Luna, împreună cu, ce să vezi, Municipiul Câmpia Turzii care, de fapt, nu are nicio treabă cu acea investiție care este tot o Fata Morgana, ca CMID Cluj și alte lucruri atinse de Tișe spre nerezolvare. Însă la Turda nu a călcat. Probabil pentru a nu fi contaminat cu „ciuma roșie”, aleasă de turdeni la scrutinul din 5 iunie 2016.

Însă a făcut tot ce îi stă în putință să își întoarcă fața de la orașul de pe Arieș, ca și cum nu ar fi cel mai mare și important al județului pe care ar trebui să-l păstorească.

 

S-a gândit că îi arată el preotului Știopei, un prelat extrem de influent în rândul populației!

 

Spre exemplu, a tăiat contribuția pe care Consiliul Județean Cluj, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C. Cluj), o plătea, în baza unui contract, Centrului de Îngrijire și Asistență Acoperământul Maicii Domnului Turda, păstorit de inimosul preot ortodox Vasile Știopei. Este vorba de sume de peste 10.000 de lei lunar, între noiembrie 2016 și noiembrie 2017, pe care oficialii clujeni au refuzat să le mai achite pentru cele 15-19 persoane pentru care s-au încheiat convenții de colaborare. Mârșăvia, constatată și sancționată și de instanță, constă în faptul că D.G.A.S.P.C. Cluj a refuzat să transfere persoanele beneficiare de serviciile de asistență ale Asociației Centrul de Îngrijire și Asistență Acoperământul Maicii Domnului Turda, după ce a sistat plata contribuției. Instanța de judecată, la care a apelat părintele Vasile Știopei a obligat CJ Cluj să aloca fondurile necesare iar D.G.A.S.P.C. Cluj să plătească sumele datorate, obligând totodată direcția să transfere de urgență 6 persoane vârstnice îngrijite la Turda, sub sancțiunea unei penalități de 417 lei pe zi pentru fiecare zi de întârziere. Sentința a rămas definitivă, ca o bătaie de obraz către Păunel Tișe, un politician ce pare insensibil la problemele sociale ale unor cetățeni.

 

Insensibil la probleme sociale ale turdenilor!

 

Asociația Umanitară Evlavie a făcut demersuri continue pentru rezolvare problemei sociale a mai multor persoane din Turda, cu handicap mintal, însă CJ Cluj a refuzat să-și plece urechea la doleanțele celor năpăstuiți. Președintele asociației, Ioan Maier, a formulat mai multe plângeri penale la adresa lui Alin Păunel Tișe, Tudor Ștefănie (fost primar la Turda) și Emil Boc, fost prim ministru al României. Problema persoanelor cu handicap mintal pare să fie pe cale de rezolvare, după ce Municipiul Turda a acceptat donația făcută de Asociația Umanitară Evlavie, pentru construirea unei locuințe maxim protejate de care să beneficieze 6 astfel de persoane din Turda, primarul Cristian Matei dovedind o preocupare pentru rezolvarea problemelor sociale care pe fostul primar îl lăsau „rece”.

 

Bani de la județ, doar pe criterii politice! Rușine!

 

„Dragostea” lui Păunel Tișe s-a manifestat atât anul trecut cât și în acest an prin sumele alocate municipiului Turda, în comparație cu Unități Administrativ Teritoriale mai mici, dar conduse de colegi de partid sau de alianță ai lui Tișe. Cum să aloci Municipiului Turda, al doilea municipiu al județului ca număr de locuitori, suma de 720.000 de lei, în timp ce orașe mult mai mici precum Huedin (primar PNL) sau Câmpia Turzii (primar PNL) au primit 1.195.000 lei.

„În urma ședinței extraordinare a Consiliului Județean de astăzi, 09.03.2017, am constatat o metodă de alocare a sumelor cuvenite primăriilor din județ total nepotrivită, rezultând o adevărată bătaie de joc la adresa municipiului Turda și a cetățenilor, pe care nu o putem tolera. Este absolut incredibil cum președintele Consiliului Județean Cluj Alin Tișe a permis această metodă de alocare a fondurilor județului, folosind banii publici pentru a-și arăta recunoștința pentru susținerea politică, fără să țină cont de proiectele, necesitățile sau oportunitățile administrative ale UAT-urilor”, a spus atunci Cristian Matei, primarul municipiului Turda.

Citește pe acest subiect aici:

Consiliul Județean Cluj alocă sume unităților administrativ-teritoriale pe criterii politice!

și/sau

Pesedistul Remus Lăpușan face lobby împotriva Turzii. Vezi cine este singurul nostru susținător!

 

Asfaltăm tot județul, însă la Turda doar la final, sau deloc

 

Sigur că lăudăm decizia politicianului căruia îi adresăm întrebarea din titlu de a asfalta cât mai multe drumuri județene în acest mandat al său, însă nu putem să nu remarcăm și aici, faptul că zona Turda este ocolită. Abia în ultima lună a fost asfaltat drumul spre Cheile Turzii, un punct de atracție turistică deosebit de important, și asta, probabil, pentru că se percepe, din nou, taxă, de către Consiliul Județean Cluj, la intrarea în defileu. Însă drumul județean spre Ploscoș, spre exemplu, sau cel de la Buru spre limita cu județul Alba, către Rimetea, sunt o rușine. Ca să nu mai vorbim de multe altele dintre cele distruse în zona Ciurila-Săvădisla de Bechtel, constructorul Autostrăzii Transilvania, iar exemplele ar putea continua, dumneavoastră le știți mai bine.

 

De fel din Huedin, Tișe e zgârcit și cu sportul turdean

 

Nici în planul performanței sportive, Păunel Tișe nu a avut o altfel de abordare în relația cu Turda și turdenii. Cel mai bun exemplu este modul în care au fost împărțiți banii județului asociațiilor sportive care au solicitat sprijin. Cum să aloci formației de Ligă Națională de handbal, Potaissa Turda, fostă finalistă, în 2017, a Cupei Challenge EHF și care a terminat pe podiumul competiției interne, aceeași sumă ca echipei de volei  CS Unirea Dej, echipa de volei masculin aflată pe locul I în Divizia A1 (adică în competiție de rangul II)? 95.000 de lei au fost alocați celor de la Potaissa Turda. Cam jumătate din cât au fost alocați de la bugetul municipiului Turda (incomparabil mai mic decât cel avut la dispoziție de forul județean) numai pentru finala din 2018 a Cupei Challenge EHF! Ca să nu mai vorbim de sumele alocate cluburilor din Cluj-Napoca, net inferioare ca performanțe echipei de handbal turdene... Vezi aici amănunte:

Vin bani la Turda pentru handbal, fotbal și... pescuit. Dar, oare, s-au împărțit corect?

 

Desigur că, pe această linie, Tișe continuă politica predecesorului său la cârma CJ Cluj, „preacinstitul” Horea Uioreanu, care trata și el Turda. Citește aici:

Nedreptate continuată, marcă înregistrată a Consiliului Județean Cluj.

 

Tișe nu a înțeles nimic din palma dată de Potaissa Turda

 

Însă „magnificii” de la Potaissa Turda au cucerit trofeul disputat în cadrul competiției europene Cupa Challenge EHF, învingând în dublă manșă AEK Atena! Cel mai fericit eveniment sportiv pentru turdeni ar fi trebuit să fie o „palmă” peste obrazul lui Păunel Tișe, însă, ce să vezi, el tratează subiectul la „mișto”. Iată un scurt extras din procesul verbal al ședinței Consiliului Județean de după triumful turdenilor la Cluj și Atena:

„Dl. Remus Lăpușan (consilier județean PSD Cluj):

Ați văzut ce a făcut Potaisa Turda, a câștigat o cupă europeană, totuși... anul viitor trebuie să fim mai atenți domnul Secară că anul acesta nu am fost.

Dl. Alin Tișe (președinte Consiliul Județean Cluj):

Da, va trebui să fim mai atenți într-adevăr.”

Observați că cei care transcriu ședințele Consiliului Județean Cluj habar nu au cum se scrie Potaissa! Norocul lor că Napoca se scrie fără literă dublă...

 

Ești dator turdenilor, domnule Tișe!

Răspunsul lui Tișe descrie exact comportamentul acestuia vis a vis de turdeni, un comportament motivat de faptul că, într-adevăr, el nu a ajuns președinte al Consiliului Județean prin votul turdenilor, aceștia votând destul de discret cu el și partidul său la ultimele alegeri locale, însă, să nu uite că, în 2008, a ajuns președinte CJ Cluj și prin votul direct al turdenilor, deși a primit cu vreo 2000-3000 mai puține sufragii decât colegul său, Tudor Ștefănie, care a fost reales, atunci, primar.

Tișe se răzbună acum,

Cu atât mai mult ar fi trebuit să-i respecte pe turdeni, cu cât în 2012 s-a clasat pe locul întâi la alegerile pentru președintele Consiliului Județean cu toate că fostul său amic, Tudor Ștefănie, nu i-a făcut campanie electorală, vânzându-l dușmanilor politici, motiv pentru care între cei doi a intervenit o ruptură cu scandal, așa cum știu toți cei implicați la un anumit nivel în politica zonei.

Iată rezultatele din 2016, apoi pe cele din 2012 și pe cele din 2008, cu precizarea că în 2016 președintele CJ Cluj nu a mai fost ales direct, prin votul populației, ca în precedentele alegeri locale, ci prin votul consilierilor județeni:

 

Dincolo de faptul că, știm cu toții, răzbunarea este arma prostului, dumneata, domnule Păunel Tișe, ești președintele Consiliului Județean Cluj, de unde gestionezi banii județului. Când stai singur și meditezi, întreabă-te, te rugăm, pentru o clipă: ai dat turdenilor ce ți-au dat ei? Ai dat Municipiului Turda ce i se cade ca al doilea oraș ca mărime, deși la mare distanță, după reședința de județ? Mai ai doi ani, dar în 2020, chiar ascuns în spatele partidului, o să fii sancționat de alegătorii turdeni, pentru că, realmente, ți-ai bătut joc de ei. Mai ai doi ani să-ți revii. Pentru că, trebuie să conștientizezi că te comporți față de turdeni, cum o face Dragnea față de clujeni... Și nu e normal!

În plus, nu uita, turdenii te consideră principalul vinovat pentru că plătesc salubritatea mai scump decât ar fi cazul, din cauza gestionării proaste a construcției Centrului de Management Integrat al deșeurilor de la Pata Rât, unde ar fi trebuit să ne transportăm gunoiul, nu la sute de kilometri de Turda, la Sfântu Gheorghe sau la Brașov!

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh