25
Joi, Apr
6 New Articles

Opinie
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

„Așa înțeleg unii oameni să păstreze parcul mare! Se poate vedea coșul de gunoi la aproximativ 10 m de bancă”, a postat consilierul local PNL, Mihai Pătruțiu, pe pagina sa de Facebook, însoțindu-și reflecția cu o serie de poze edificatoare, toate în tonul celei pe care o publicăm și noi, alăturat...parc campia turzii

„ – Mi-ai stricat seara!”, a comentat primarul Dorin Lojigan, de aceeași culoare politică, la postarea colegului său.

„– Îmi pare rău. Nici nu am făcut chiar de la intrare pentru că am zis că-i un caz izolat. Mai erau doze, sticle, peturi. Din păcate”, mai precizează consilierul.

„– Atâta muncă, degeaba...”, a conchis primarul, dezamăgit.

Bineînțeles că majoritatea celor care au citit s-au lansat în a da sfaturi mai mult sau mai puțin docte despre cum s-ar putea rezolva o situație ca a ceasta, comună nu doar municipiului Câmpia Turzii cât și Turzii sau întregii țări.

La Turda cazurile s-au redus după ce Poliția locală a dat amenzi și i-a obligat pe cei care au murdărit spațiul public să facă curățenie. Dar situația este departe de a fi rezolvată.

Educația sau lipsa ei.

Acțiunea coercitivă sau absența ei.

Spiritul civic sau nevoia de așa ceva.

Toate sunt cauza sau efect, dar disciplinarea s-a făcut, de când lumea și pământul instituind  o legătură sinergetică între toate organele competente și opinia publică. 

Ce trebuie însă, să conștientizeze factorul politic, este faptul că pedepsirea unor astfel de comportamente se bucură de un mare succes în ochii cetățeanului, în afară de cel implicat, care săvârșește astfel de activități reprobabile. Nu are rost să blamă categorii de persoane, tineri sau rromi, ori bărbați vs. Femei, toată lumea trebuie să fie amendată și dezvățată de a face mizeri în spațiile comune.

Evident că, popularizând aceste fapte și, mai ales, modul în care sunt rezolvate de către administrația publică locală, factorul politic aflat la guvernare va obține multă simpatie pentru alegerile viitoare. Astfel că, atunci, chiar adversarii politici au de suferit când cineva face mizerie în oraș.

Așteptăm rezolvarea.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh