19
Vi, Apr
20 New Articles

Opinie
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Îmi pare nespus de rău să constat că unii dintre jurnaliști transformă demersul jurnalistic în atacuri josnice, la adăpostul unor surse care pot exista sau nu, pentru a păta imaginea primarului în funcție, cu orice preț. Campania electorală care urmează a început de mult pentru grupurile de interese care vizează poziția ocupată de Cristian Matei în ultimii 4 ani. Iar pentru a manipula și „îmbrobodi” pe turdeni sunt capabili de orice.

Un articol publicat azi de Info Arieș, sub semnătura lui Horea Hudrea, încearcă să folosească această păcătoasă pandemie de coronavirus și, în particular, izbucnirea unui focar de Covid-19  pe strada Margaretelor peprimaria turda coronavirusntru a lovi, încă o dată, în primarul Cristian Matei, cu povești și supoziții care, de fapt, nu au nici o bază reală. Desigur că cititorii s-au obișnuit cu  articolele destinate să erodeze imaginea actualului edil, însă noi atragem atenția asupra unor supoziții și pseudo-declarații menite să inducă în eroare opinia publică și să-l situeze pe primarul Cristian Matei într-o zonă falsă.

Care este textul la care ne referim:

La Primărie, nicio dezinfecție

 

Surse din Primăria Turda se plâng de faptul că autoritățile locale nu reacționează eficient deși o angajată a Primăriei Turda și familia ei au fost testați pozitivi. ”Au impus o regulă că actele de la Centrul de Informare al Cetățenilor nu se mai duc sus în Primărie se lasă jos la poartă. Nu au făcut nicio dezinfecție serioasă a Primăriei Turda”, explică un funcționar public sub protecția anonimatului.

Îngrijorarea funcționarilor publici apare și pe fondul informațiilor că primarul nu crede de fapt că virusul există. ”Umblă zvonul prin Primărie că el crede că virusul e rezultatul unei conspirații a Ocultei Mondiale”, a mai adăugat sursa InfoAries.ro

Purtătorul de cuvânt al Primărie Turda nu a răspuns apelurilor telefonice pentru o poziție oficială referitoare la declarațiile primarului Turzii.”, scrie Horea Hudrea.

 

Ei bine, primarul Matei a luat nenumărate măsuri împotriva răspândirii coronavirus, unele înaintea oricăror autorități din țară, cum ar fi, spre exemplu, montarea de dispersoare de dezinfectanți pe autobuzele din oraș. Același primar a executat imediat decizia guvernului de a monta astfel de dispozitive pe fiecare scară din blocurile de locuințe. S-a implicat în dotarea spitalului turdean cu toate cele necesare pentru ca medicii de la Compartimentul de Primiri Urgențe să poată fi protejați la contactul cu eventuali pacienți purtători ai acestui virus. Tot Cristian Matei a emis și transmis o serie de apeluri la populația orașului să respecte normele sanitare și de distanțare socială recomandate de Ministerul Sănătății pentru combaterea răspândirii noului coronavirus.

În urmă cu câteva zile am fost prezent în biroul primarului, unde acesta avea pe birou un recipient cu dezinfectant. Eram prezent când a transmis ordinul ca în Primăria Turda să nu mai fie permis accesul nimănui care nu poartă mască și mănuși. La intrare, tot din ordinul său, este montată o cameră cu termoviziune care emite semnale de alarmă când identifică o persoană cu temperatură care ar putea indica un posibil simptom al Covid-19.

Cu toții știm de ce se dorește atacarea cu orice preț a primarului în funcție, dar să vii cu astfel de povești ca acelea prezentate mai sus, nu mai este presă, este propagandă. Faptul că, în pofida dorinței dușmanilor săi politici, nici un organ de anchetă nu a găsit vreo ilegalitate de care să se lege numele primarului Cristian Matei, lasă puține alternative detractorilor săi. Majoritate minciuni și invenții.

Exact așa ca Horea, eu pot să spun că surse ale noastre ne-au semnalat că conducerea și candidații USR-Plus Turda privesc Antena 3 non-stop, iar opiniile lor vizavi de această pandemie sunt  similare cu ale lui Mircea Badea. Noi, însă, nu facem asta și preferăm să rămânem în interiorul unor demersuri jurnalistice unde scriem doar pe baza unor informații reale, verificate și cu dovezi palpabile.

Desigur că nu ne convine deloc faptul că, urmare a atacurilor murdare ale unora, ne vedem nevoiți să luăm apărarea unui politician, cum este primarul în funcție, fapt care ne atrage multe acuze bazate pe supoziții și opinii personale ale altor personaje cu interese politice. Dar alegem această poziție decât să închidem ochii la proliferarea unor invenții și povești menite să discrediteze un om, cu toate riscurile care decurg din această conduită.

Și pentru că noi dovedim ce spunem, nu inventăm, iată mai jos câteva dovezi referitoare la afirmațiile noastre:

 

Turda – primul și singurul oraș din România care a instalat dispensere cu dezinfectanți în mijloacele de transport în comun!

 

Turda: Persoanele vârstnice sunt rugate să rămână în această perioadă la domiciliu

 

78 de locuri de cazare pentru carantină în municipiul Turda (+video)

 

Politică, manipulări și minciuni, la Turda, în vremea pandemiei

 

Mesajul primarului Cristian Matei către turdeni, înaintea instaurării stării de urgență

 

Primarul Cristian Matei, apel către partidele din Turda, să lase deoparte campania electorală: „Mai bine v-ați alătura nouă, în lupta pentru sănătatea turdenilor!”

 

8 cazuri de Covid-19, în ultima săptămână, la Spitalul Turda! Mesaj al primarului Cristian Matei

 

Primarul Cristian Matei închide locurile unde turdenii indolenți se îngrămădeau în ultimele zile

 

Vise pare că toate aceste acțiuni sunt ale unui om care nu crede în existența coronavirusului? Dimpotrivă, nouă ni se pare că puțini primari au făcut mai multe demersuri și acțiuni pentru protejarea populației.

Cât despre atacurile concertate dinspre o anumită parte a presei, cu afinități înspre adversarii politici ai primarului Matei, ca să nu spunem altceva, v-am adus grămezi de dovezi de-a lungul ultimei perioade:

 

Primăria Turda: „Referitor la informațiile nerealiste și tendenţioase notate în articolul scris de dl. Horea Hudrea”

 

Atac la Primăria Turda, că doar vine campania!

 

Horea Hudrea și-a șters prostiile, în urma articolului nostru!

 

Politică, manipulări și minciuni, la Turda, în vremea pandemiei

 

Primarul Matei a trimis auditul în control la Salina Turda și avea dreptul să o facă

 

 

Cei din Asociația T9 vor să conducă un oraș cu un buget de 672 de miliarde, dar au eșuat lamentabil cu un proiect de 2.400 lei!

 

Hoțul strigă hoțul! Primarul Matei trebuie lovit prin orice mijloace

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh