20
Sam, Iul
3 New Articles

Opinie
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

Campania electorală din Turda și Câmpia Turzii este una destul de anostă, dacă facem abstracție de unele ditirambe ale unor personaje politice, invitate la emisiuni electorale prea puțin urmărite și din această cauză ineficiente pentru candidați.

În schimb, unii confrați din presă ”aprind paie” în capul unora dintre candidați. Este OK, fiecare poate avea părerea sa însă, dacă politicienii înșiși își pot controla ieșirile, într-o marjă de decență și respect, de ce să nu o facem și noi?

Spun asta pentru că unele ”scrieri” sunt, de departe penibile prin conținut și jignitoare prin formă. Nu-mi place să atac pe nimeni, mai ales pe cei care trudesc în presa locală, și așa destul de lovită în ultima vreme însă când se sare calul, consider că pot să-mi spun și eu părerea.

 

Ovidiu Bucur, bunăoară, cel care scrie ”15 minute”, are o țintă predilectă, încă de dinainte de campania electorală: Radu Hanga. Păi băiatul acesta, care nu știe nimic despre Radu Hanga,  își permite să facă unele afirmații la adresa celui care a marcat pentru ani buni bunul mers al vieții celor din Câmpia Turzii, de care vreau să mă delimitez. Aceasta pentru că nu aș vrea să creadă opinia publică din Câmpia Turzii că toți cei din presă ar fi de părerea lui Bucur.

Dar vreau să clarific și un alt aspect: nu sunt eu cel chemat să certifice că Radu Hanga este cea mai bună alegere pentru funcția de primar. Eu personal sunt convins că este printre cele mai bune alegeri pe care cei din Câmpia Turzii o pot face. I-am spus într-o discuție purtată între patru ochi că mie personal îmi este indiferent dacă iese dânsul sau Ioan Vasinca. Eu consider că oricare dintre cei doi ar triumfa ar fi un câștig pentru cei din Câmpia Turzii.

matei470x150

Dar ce spune Ovidiu Bucur? ”De fiecare dată când apare la televiziune (pentru că în presa scrisă nu are loc), Radu Hanga, candidatul PSD-PNL la funcţia de şef al azilului de bătrâni…sau al Câmpiei Turzii, oferă telespectatorilor câte o declaraţie memorabilă” apare într-un material despre care autorul ne spune încă din titlu că este un pamflet. Afirmația cu faptul că în presa scrisă nu are loc sper că a făcut-o dintr-o eroare, nu din prostie. Apropo-ul subtil că Hanga și ai săi nu și-au închiriat spațiu în gratuitul ”15 minute” nu înseamnă că despre Radu Hanga nu scriu alte publicații, mai echilibrate, fără să ceară bani. Ziarul 21 bunăoară. Turdainfo. Iar exemplele pot continua.

Apoi, asta cu vârsta este una dintre puținele arme pe care adversarii politici ai lui Radu Hanga o pot folosi împotriva celui mai sincer candidat de primar. Pot să dau multe exemple de oameni care au condus și conduc și azi uriașe concerne dar și țări dezvoltate, nu ca a noastră. Evoc însă un singur personaj: Giorgio Napoletano, președintele Republicii Italiene care are nu mai puțin de 87 de ani. Iar țara aceea este Italie, o forță industrială, agrară și turistică.

Sondajele partidelor concurente îi dau destule șanse lui Hanga. Se pare că, la Câmpia Turzii lupta va fi una foarte strânsă. Important este să fie una dreaptă. Iar cel mai bine ar fi ca aceia care se consideră jurnaliști, să rămână jurnaliști, nu propagandiști.

Așa că, rețineți, dragi colegi, spusele PD-L-istului Hărdău la alegerile de la Câmpia Turzii: ”Tinerețea nu este întotdeauna o virtute. Am văzut nenumărați tineri entuziaști îndreptându-se spre o țintă și trecând cu nonșalanță pe lângă ea”. Ciudat! Parcă l-ar cunoaște pe Ovidiu Bucur.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh