22
Sam, Iun
5 New Articles

Opinie
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

Dincolo de orice aprecieri legate de Zilele municipiului Turda, nu putem trece cu vederea că ele au fost folosite pentru a se face campanie electorală Elenei Udrea. Ea și Emil Boc, cunoscut susținător al candidatei la prezindențiale au fost purtați peste tot prin Turda de primarul Tudor Ștefănie pentru a face baie de mulțime și a fi văzuți, alături de ei. Toate ar fi fost bune și frumoase dacă Elena Udrea ar fi fost membră a Partidului Democrat Liberal, partidul din care face parte primarul Ștefănie, dar nu MAI este.ionel_campia

Practic democratul Ștefănie transmite un mesaj: ”în aceste zile mă simt mai popular decât democrat!” Inclusiv aliații politici ai săi, de la nivel local, s-au simțit prost când Sala Mare a Primăriei Turda a fost invadată de ”cămășile ALBE” îmbrăcate la unison de membri Partidului Mișcarea Populară, un partid revopsit din democrații împotriva cărora s-a răsculat poporul, rebranduiți și băgați la înaintare în încercarea PORTOCALIILOR de a mai salva ce se poate în urma dezastrului din guvernarea Boc-Băsescu. Vă mai aduceți aminte din istorie de alte cămăși, de alte culori și efectual oamenilor care le-au îmbrăcat asupra poporului? Cămășile NEGRE, vă spun ceva?

O altă greșeală a primarului turdean a fost inaugurarea steagului uriaș din sensul giratoriu alături de invitații săi, nu de turdeni. Sub pretextul că a fost o surpriză, steagul a fost arborat pentru prima dată alături de Elena Udrea, Emil Boc, Daniel Buda și Aurelia Cristea, nu alături de turdenii simpli, care au plătit tot ceea ce înseamnă aceste zile de sărbătoare, dar și uriașul drapel tricolor, nici măcar în prezența liderilor politici turdeni. Ce înseamnă asta pentru cetățeanul simplu? Ce concluzie să tragă el de aici?

Revenind la Elena Udrea și PMP, trebuie să recunoaștem că atunci când a fost ministrul al dezvoltării a alocat sume importante pentru orașul nostru. Sprijinul său pentru Turda ar fi major, cu siguranță, câtă vreme Tudor Ștefănie are un cuvânt de spus la vârful municipiului. Calitățile și defectele frumoasei doamne din politica românească sunt entități reale pe care fiecare alegător trebuie și poate să le descopere sau să le treacă, nu-i așa, cu vederea. Noi comentăm doar nuanțele, adică tot ce se abate de la alb la negru.

În opinia mea, PMP este, la ora actuală, cel mai periculos partid. Un partid flămând, plin de oameni ambițioși care au cunoscut gloria politică și au gustat din puterea DISCREȚIONARĂ. Un partid din care unele personalități și-au anunțat demisia, apoi au fost forțați să se întoarcă, de parcă o mână uriașă îi reașează pe tabla de șah a politicii actuale. Mai mult, m-am convins de acest lucru și la nivel local, atât la Turda cât și la Câmpia Turzii.

La Turda, partidul este condus de oameni fără nicio experiență politică, oameni care, de fapt, se întâlnesc pentru a fi simpli organizatori care fac ce li se DICTEAZĂ din altă parte. Nu din culoarea albă ci dintr-o nuanță, să spunem PORTOCALIU. Acești oameni sunt atât de periculoși încât sunt ca o caracatiță cu mai multe brațe. PMP Turda, ca să vă dau un exemplu elocvent, face aceeași greșeală ca mulți alți politicieni eșuați, pe rând, la groapa politicii locale: tratează organele de presă locale după simpatiile și cunoștințele fiecăruia, greșind ca și predecesorii lor în evaluarea impactului asupra alegătorilor a unora sau altora dintre lucrătorii în media. Afirmație valabilă și în ceea ce privește pe cei de la PMP Câmpia Turzii, unde Marian Morar lasă să se întrevadă că are o singură calitate, și aceea depinzând de nuanță: este prieten cu Cozmin Gușă și ”impresar” al deputatului Ioan Moldova de la Câmpia Turzii.

Când Cristian Diaconescu a venit la Turda, într-o vizită, cică, de lucru, când de fapt era campanie electorală mascată (el fiind atunci prezidențiabilul partidului și nu Elena Udrea – să constatăm că deja acest periculos partid trece în dreptul său două campanii electorale pe șustache), filiala PMP a stabilit să invite presa. Dar cum? Ceva de genul: ”Cine îl cunoaște pe cutare, de la cutare ziar?” Așa se face că pe mine m-a invitat un fost membru PDL, pe Emil Hălăștuan, spre exemplu, alt fost membru PMP, iar pe alți colegi alți, și alți actuali purtători de cămașă albă, simbol al purității și ingenuității acestor politicieni. Numai să nu se scorojească albul acela că se va vedea stratul de DEDESUBT. Până aici nimic anormal, doar bizar și prostesc. Ei bine, când Cristian Diaconescu, traseistul politic trecut pe la PSD și UNPR, nu a fost mulțumit de întrebările ziariștilor turdeni, s-a răstit la unul dintre colegii mei: ”Nu v-am chemat, ați venit dumneavoastră”. Într-adevăr, nu ne-a chemat el, că mergea ”dracu’” la întâlnirea cu el, ne-au chemat cunoscuți de-ai noștri, cutare și cutare, care data viitoare când ne vor invita la astfel de SIMULACRE de întâlniri cu non-caractere, ar face mai bine să-și aducă aminte de gafa lor anterioară. Cel puțin în ce mă privește pe mine.

Acest partid eludează, practic,  principiul reprezentativității. El pune mâna pe poziții de reprezentare fără să se fi supus validării electorale. și-au făcut grup parlamentar răpind și corupând, în stil FANARIOT, oameni politici aleși de popor.  La Turda, mai mulți membri ai PDL, au plecat la acest partid, în urma unor divergențe cu liderul incontestabil al democraților, Tudor Ștefănie. Cu toate acestea, nici un lider al PMP nu a venit la Turda fără să treacă, mai ÎNTÂI, prin biroul primarului turdean. Acum, ”Nuți” a venit la Turda și a beneficiat de aportul aceluiași democrat la acapararea simpatiei publice, deși eu am auzit și huiduieli. Întreb, fără să afirm, ca președintele PRM Doru Anca (el susține că Ștefănie trece sigur la PMP, Varo și Corpodean la ACL), ce se vor face cei plecați de la PDL din cauza lui Ștefănie când acesta va veni, din nou, ȘEF peste ei?

Mă scuzați pentru VERDELE în față…

Pin It

Comments   

# nicu 2014-09-08 10:43
Dupa acest articol domnule ignat nu mai poti sa negi ca esti un neocomunist (PSD-ist convins) la fel ca cei de la Antena 3. De unde au venit bani cu care sa modernizat Salina de la guvernele portocalii cred eu
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh