19
Vi, Apr
20 New Articles

Opinie
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

În orașele astea două ale noastre trăiesc oameni buni, muncitori, excelenți specialiști, care însă sunt cei puțini. Apoi mai trăiesc cei care sunt între ape, cărora nu le prea pasă de altceva decât de ei și, încercând mereu să iasă deasupra, îi găsim pe cei mizerabili, gata să facă orice rabat de la lege și moralitate pentru binele lor personal. Din păcate văd tot mai mulți dintre aceștia în sferele conducerilor politice, îi văd printre aleși, îi văd strângându-se ca fluturii de noapte peste banul public.

Dacă vedem că DNA a început în țară o curățenie generală, dacă suntem atât de creduli încât îi credem pe acei procurori ca fiind urmașii lui Vlad Țepeș, gata să aplice exemplare pedepse medievale cel_NIK1894or care și-au băgat mâna în punga care nu-i aparținea, atunci ne dorim ca aceste anchete cu rezultate frumoase și spectaculoase să vină și la noi. Poate mă înșel, dar Clujul este cam în urmă la așa ceva și, trebuie să o spun cu orice risc, aici DNA pare mai politizat ca oriunde. Anchetatorii de aici nu par liberi, oare cei de la București fi-vor?

Există o stagnare în zonă care este atât de nefolositoare omului de rând, că musai ascunde scurgeri de bani pe vreo parte sau alta. S-a ajuns, în ultimul an ca singurele noutăți, singurele investiții să vină din domeniul privat, în general s-au deschis, modernizat, re-branduit restaurante. Turda și Câmpia Turzii or fi ducând lipsă de multe, dar nu duc lipsa de boacăze, de la ultima speță de ”făgădău”, până la localuri mai selecte unde îți poți invita soția să mănânci bine în schimbul unei frumușele sume de bani. Se pare că doar aceste afaceri merg bine aici.

În rest, moarte economică, apatie generală, bani mai puțini la buget, noroaie și gropi pe străzi, gunoaie sordide împrăștiate peste tot, săraci murdari caută în gunoaie, câinii sunt la fel de mulți dar banii dispar, chipurile, pentru a ne scăpa de ei, podurile se prăbușesc, în toate zonele sunt case părăsite, industria a murit… ”Ce ne vom face?”, se întreabă oamenii.

Sigur că trebuie să distingem între Turda și Câmpia Turzii, deși problemele generale există, ele sunt la altă scară. Cei din Câmpia Turzii par mai norocoși.

Chiar nu se găsește cineva care să ne rezolve și nouă aceste probleme? Hai să îl rugăm pe primul ministru și pe președinte să ne lase toate impozitele și taxele de pe un an doi, pe care noi turdenii le plătim, să ne rezolvăm odată problemele gospodărești, să devenim un oraș turistic, european, curat și fără hoți și muritori de foame. Apoi să le dăm din nou dările celor de la capitala care a făcut întotdeauna prea puține pentru noi. Nu găsim un om care să ne ajute, un politician, un… TURDEAN?

De ce am ajuns în această situație, cu deșeurile menajere, spre exemplu, sau cu transportul public din interiorul localității? Pentru că am făcut licitații balcanice, ca românul, licitații despre care aflăm acum, după ani buni de la derularea lor că nu a fost ok. Au fost cu cântec. Și atunci ce ne așteptăm, ce se așteaptă ei? Dar cine sunt vinovații?

Oamenii din acest oraș nu sunt proști. Oamenii văd, aud, înțeleg și nu mai au mult până răbufnesc. Și au de ce să răbufnească pentru că aud că se dau toți banii pe funcționarea aparatului primăriei, a altor servicii care îi belesc pe turdeni de bani, unde sunt angajați alte și alte persoane după aceleași criterii ale ”pilelor” în loc să se reducă acele cheltuieli…

Ei, asta nu e bine deloc…

Țțțț, chiar deloc.

Cum nu e bine că plătim o groază de bani pentru servicii care nu ne satisfac, cum ar fi că plătim parcarea în propriul nostru oraș de parca suntem elvețieni si avem venituri extraordinare. Deja mergem la locurile noastre de baie, vara, plătind bani grei, plătim chirie pentru garaj, chirie pentru loc de parcare, plătim loc de veci, plătim, plătim, plătim… Dar unde sunt banii?

Mulți m-au întrebat doar în cursul acestei săptămâni: ”- De ce să plătesc parcările, ca să ia cei de acolo, societate cu capital de la bugetul local salariu mai mare ca viceprimarul?”, mai ales după ce au aflat că deși consilierul Sorin Bichiș a solicitat stabilirea salariului directorului de la SC API SA, Ovidiu Marian, la nivelul salariului viceprimarului, majoritatea PNL-UDMR, dar și cei de la celelalte partide s-au opus,  stabilindu-i celui care conduce societatea ce guvernează parcările un venit lunar de 62 milioane de lei vechi.

Hmmm, asta e bine? Ce credeți?

Cât despre  bugetele de la Turda și Câmpia Turzii, văduvite de sute de miliarde de lei vechi, dacă le comparăm cu cele anterioare, din anii precedenți, liderii PSD din cele două localități ne dau asigurări că vor reuși să-i convingă pe cei aflați la guvernare (colegii lor de partid)  să ”pompeze” sume importante în cea de-a doua parte a anului 2015. Atât Cristian Matei cât și Petre Pop au susținut că punctul de vedere al guvernului este corect și sunt convinși că nu vom rămâne cu banii puțini, pe care ni i-au alocat deocamdată.

Să sperăm că vor reuși ceva. Însă odată trecută jumătatea anului, este perioada concediilor când România este paralizată, cel puțin sectoarele bugetare, apoi vine iarna, nu se mai poate face nimic.

Dar nu vine el 2016, cu alegeri?

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh