29
Vi, Mar
17 New Articles

Gastronomie
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Terra Madre Salone del Gusto este un eveniment internațional dedicat politicilor alimentare, agriculturii durabile și mediului.

Între 22 și 26 septembrie, în Parco Dora, Torino, peste 700 de expozanți, cele mai bune produse alimentare din Italia și nu numai, cu un program bogat de evenimente – majoritatea gratuite! – inclusiv degustări, conferințe, dezbateri și momente pentru a afla cum putem regenera sistemul alimentar prin deciziile și acțiunile noastre de zi cu zi. La eveniment vor participa peste 3000 de delegați din 130 de țări.

După o ediție online datorată pandemiei în anul 2020 evenimentul cel mai important al rețelei Slow Food, Terra Madre și Salonul gustului își deschide din nou porțile în perioada 22-26 septembrie 2022 la Torino, în Italia.  

România este reprezentată de 7 delegați oficiali cărăra li se alătură o delegație a GAL Dealurile Târnavelor.

Turda va fi reprezentată de Marta Pozsonyi, liderul Slow Food Turda și bucătar șef la Centrul Gastronomic Turda, cel mai important proiect al organizației.

Marta a fost aleasă printre Eroii Slow Food în acest an, alături de alți 12 eroi din lume, datorită dedicației ei din ultimii 13 ani și a eforturilor depuse în perioada pandemiei pentru a continua să își ajute semenii. 

https://www.youtube.com/watch?v=3KSAJQIbKuw&list=PL7A_wyA6K1vTfCMvToQCCtuSpmmD0ULvT

https://www.slowfood.com/slow-food-hero-our-work-never-stops-we-have-to-continue-to-fight-for-our-right-to-have-a-choice/

Eroii Slow Food vor fi prezentați în cadrul unei expoziții pe toată perioada evenimentului în parcul Envi din Torino.

Foarte impornată este pentru Slow Food Turda zona de educație culinară și grădini comunitare, un segment important pentru organizația turdeană în care își desfășoară activitatea de atâția ani.

Programul evenimentului este structurat după cum urmează:

-scurtă descrierea modului în care sunt organizate zonele, în jurul celor trei piloni Slow Food: Biodiversitate, Educație, Advocacy;

- cele 5 Mari Conferințe – care vor fi, de asemenea, înregistrate și puse la dispoziție online

- Arena Gino Strada

- Arena Berta Cáceres

- coltul Regener'actions

- Grădina lumii

- Ateliere de activism (programul și descrierea fiecărui atelier)

- Mâncare și sănătate

- Hrănirea orașului

- Tineret, Turism și Agricultură

- Informații și orele de funcționare ale: Bucătăria Terra Madre, Cafeteria, Enoteca și Portalul

- Conferințe suplimentare, întâlniri închise și interne ale rețelei: întâlnire balcanică sâmbătă la ora 14:30.

-Nu în ultimul rând: informații și invitație la mesele rotunde ale simpozionului „Către Societatea Internațională de Științe și Studii Gastronomice, găzduite de Universitatea de Științe Gastronomice din Pollenzo”

Despre delegația din balcani puteți citi mai multe aici: https://2022.terramadresalonedelgusto.com/en/press/o-delegatie-ferma-din-balcani-este-prezenta-la-terra-madre-salone-del-gusto/

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh