28
Joi, Mar
22 New Articles

Interviu
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Reporter: Concret, ați fi dispus să colaborați cu Daniel Doboș în interiorul USR, pentru că el a fost și candidat al acestui partid la un loc în Senat?

Emil Turdean: Dacă i se acceptă înapoi adeziunea de către Cluj, nu am nicio problemă în a colabora cu el, dar vom respecta statutul. Putem colabora în perioada asta, cât voi fi eu, apoi, cine vine în locul meu este treaba lui. Ideea este să funcționăm, să încercăm să dăm mesaje că lucrurile nu merg într-o direcție bună nici economic, nici politic. Eu nu așa am crezut că va decurge guvernarea PSD când au câștigat în 2016. Nici nu m-am gândit că nu se vor construi autostrăzi, că nu intrăm din plin pe dezvoltarea sistemelor de irigații, ce mă privește pe mine. De doi ani trecuți batem pasul pe loc, ne punem neamurile în funcții publice, prietenii și dăm bani cu nemiluita... Dar banii se termină într-o zi, ca într-o familie: ai trei lei, nu poți cheltui cinci lei, iei cinci lei, dar iei de la bancă, băncii trebuie să îi dai înapoi cu dobândă. Nu este un lucru sănătos ce se întâmplă, împrăștiem banii în stânga și în dreapta, numai pentru că vin de la Uniunea Europeană. Și dacă Uniunea Europeană blochează fondurile pentru România, ce facem? În primul rând trebuie să te bazezi pe ce produci, după aceea pe ajutoare etc.

 

Nu credeți că, prin înființarea tuturor acestor partide, din același spectru, USR, Mișcarea România Împreună, RO 100, T 9, PNL-ul tot acolo, nu credeți că se împart voturile aceluiași bazin de dreapta?

T 9 nu este un partid, este o organizație care a avut un candidat la primărie. Eu o să încerc să am discuții cu cei de la liberali, cu cei de la RO100, să încercăm să avem un limbaj comun. Dar eu vă spun: nu am încredere în cei de la liberali! Dacă ne uităm pe cine avem la nivel de județ, cine sunt liberalii, nu vreau să coborâm până la nivelul Turzii pentru că nu vreau să jignesc... Nu cred că liberalii diferă cu mult de restul spectrului politic. Nu cred! Că dacă ne uităm, din 1990 îl găsim pe Senatorul X, acum a trecut la ALDE, sunt aceeași. Să nu credem că lor nu le convin legile care dau liber, deschid orizonturile, măresc pragurilor unde poți să jonglezi printre legi. Le convin și oamenilor de afaceri, știu oameni de afaceri din Turda care au condamnări 3-4 ani cu suspendare și trebuie să dea la bugetul statului milioane de lei pentru evaziune fiscală. Să nu credeți că aceia nu marșează și îi vezi lângă lideri PSD la nivel înalt.  Ce face PSD-ul acum este ca și cum ți-ai lega câinele să nu mai fure ouăle vecinilor și el îi dă drumul câinelui și mai ridică și gardul pentru ca animalul să treacă la vecini să fure ouăle.

Asta e politica pe care o vor ei în justiție. Eu nu cred așa ceva, eu cred în legile ferme: dacă trei legi ai furat, pentru trei lei te bagă în pușcărie. S-a ajuns aici din cauza furturilor și șogorușagurilor: dăm lucrări, facem de proastă calitate... Cu banii pe care i-a avut România la dispoziție să se facă dezvoltare, dacă se făcea inteligent, dacă se făcea de către japonezi, sunt sigur că România era mult mai sus.

Vreau să vă spun că m-am întâlnit cu managerul de la Fujikura, când am fost în deltă vreo patru zile. Este din Nagasaki, stăteam de vorbă seara ore întregi. Zice: „ – Mă, eu nu pot să vă înțeleg. De ce nu sunteți mai conservativi cu ce aveți, de ce nu grijiți lucrurile pe care le aveți? Vreți să mâncați tot azi și mâine vdeți voi ce faceți...”. Cam așa se întâmplă la noi: totul pentru azi, mâine nu contează. Trebuie să fim mai atenți ca oameni, ca națiune, ca individ până la urmă.

Vă place cum decurg lucrurile în oraș? Sincer! Dacă mergem în piață, cetățenii rromi vând țigări, deci avem țigări la contrabandă, nimeni nu-i întreabă. Eu nu cred că într-un oraș vânzarea țigărilor se poate face fără ca o mână de fier, dacă vrea să strângă corsetul, să-l strângă. Se poate să-l strângă!

Pe Armata Roșie șoferii se vaită că se plătește taxă de 120 lei la intrare dar noaptea li se sparg rezervoarele, se fură motorina cu furtunele, ei nu au curajul să coboare din cabină. Unde este poliția locală? Dacă ai probleme în cartierul acela, de ce nu se masează acolo? Mă întâlnesc cu foarte mulți șoferi, pentru că, întâmplător, fac și puțină logistică, preiau paleți. Îmi spun că nu mai știu unde să oprească pentru că acolo li se fură motorina din rezervoare. Dacă vrei să fie disciplină, poți instaura disciplina, dar cu condiția să fii și tu disciplinat și corect.

Deci nu credeți că vă veți disipa electoratul între aceste partide. Am văzut aceeași oameni și la T 9 și la RO100, acum veniți cu USR...

Sunt doi-trei colegi din T 9 care cochetează cu RO 100, dar RO 100 nu este înființat ca partid. Cu liberalii am încercat să port o discuție, dar nu este cu cine să port o discuție, din păcate... Ei puteau face un pas deștept, când noi am fost la liberali și puteam să-l debarcăm pe Ștefănie de acolo, ei au spus că nu-i momentul. Se pare că, la ei, nu a sosit încă momentul. Ei tot timpul făceau alegeri interne. Se pare că ei ori sunt cumpărați, ori au „cadavre” și le este frică. Ceva se întâmplă! Singurul liberal „pur sânge”, de acolo, este profesorul Rigman. În rest, am curajul să spun că ei sunt „dalmațieni”!

 

Dacă vrea un turdean sau din zona din apropierea orașului, să se înscrie în USR, ce linie de contact aveți?

Să se prezinte pe str. Dr. I. Rațiu nr. 41, et. II ap. 9, poate să ne contacteze pe adresele noastre de email (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.) și pe Facebook, avem un număr de telefon, 0744 564 827, la care o doamnă răspunde non-stop. Am fost contactați de turdeni, unii vor să iasă în evidență, altora le este frică, ne spun că vin alături de noi, dar nu vor să fie puși „în linia întâi”. Mulți ne-au întrebat ce le dăm?! La noi nu se dă nimic, nu putem oferi nimic, nimănui, doar de lucru, dacă vor.

USR Turda nu vrea să ajungă în Consiliul local pentru a oferi locuri în Consilii de Administrație, nu acesta este scopul. Scopul nostru este ca banul public să fie bine gestionat, atât cât este, să nu ajungă unde nu trebuie, iar lucrările care se fac să fie făcute cu maximă exigență din punctul de vedere al calității și al termenelor de execuție. Funcții publice nu se oferă, în Consilii de Administrație sau de directori, pentru aceea există concursuri. Orice cetățean al Turzii, după părerea mea, poate fi în Consiliul de Administrație la Salina Turda, nu trebuie, neapărat, să fie reprezentant al unui partid. Rolul unui partid nu este să-și pună membrii în funcție!

 

Dacă aveți un mesaj pentru cei care ne citesc...

Îi invit pe toți să știm de vorbă. În data de 15 septembrie, dacă nu se întâmplă ceva neprevăzut, vom avea o zi cu porțile deschise pentru presă și cetățenii din Turda, vom avea invitați un deputat și un senator de la Cluj. Vrem ca o dată pe lună să vină deputații și senatorii USR de la Cluj să vină la Turda să stea de vorbă cu alegătorii, să arate ce au făcut ei în Parlament, o să îl invităm pe Emanuel Ungureanu, membru al comisiei de sănătate să vină să vă spună ce se întâmplă acolo... O să chem un coleg să vă spună cu cine se face dezinfecția la pesta porcină, pentru că sunt ferm convins că pesta porcină este o invenție o invenție, cum a fost și gripa aviară. Nu cred că este ceva 100 % dovedit, cineva se va îmbogăți...

Încercăm să atragem cât mai mulți oameni alături de noi, alături de mine și de vicepreședinții USR Turda, Liviu Ceclan și Emilia Lung.

Și încă o dată afirm: nu avem ce căuta oamenii cu vârsta peste 50 de ani în față, acolo este locul tinerilor!

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh