19
Vi, Apr
20 New Articles

Interviu
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

În afara de lucrările care vor începe în cadrul proiectului de extindere și reabilitare a sistemului de alimentare cu apă și a sistemului de canalizare menajeră în Municipiul Turda, zona de nord (de la podul peste râul Arieș până la capătul cartierului Turda Nouă), la Turda se vor realiza multe alte proiecte cu finanțare guvernamentală sau europeană.primaria municipiului turda, iarna, noaptea

Am stat de vorbă cu primarul municipiului Turda, pe amrginea acestui subiect, Matei Cristian spunând despre 2018 că „a fost un an plin, cu semnarea multor proiecte, finanțările la multe proiecte”.

Cât despre 2019, edilul-șef e la Turda ne pune la curent cu ultimele informații: „Suntem aproape de semnarea finanțării altor proiecte,  care sunt în diferite etape de progres, a fiecăruia dintre ele, și, buneînțeles, sunt proiecte pregătite pentru prima etapă a anului 2019. Majoritatea proiectelor care au fost finanțate încep în prima parte anului 2019, ne aflăm în ultimele etape de pregătire a lor, respectiv fie suntem în evaluare, fie în precontractare, fie în finalul licitațiilor. Eu sper cel târziu la finalul lunii martie să finalizăm toate etapele, să nu avem sincope, să nu existe contestații și acțiuni în instanță. În fond și la urma umei noi derulăm aici contracte de valori foarte mari, care necesită prezența ANAP-ului (NR - Agenția Națională pentru Achiziții Publice) la fiecare ședință de evaluare, așa că proiectele sunt foarte bine analizate și, până acum nu am avut sincope la niciun proiect”, ne-a declarat primarul Cristian Matei.

Este vorba de începerea Planului de Mobilitate Urbană în 2019, este vorba de începerea celor 20 de străzi din Băile Sărate care au fost obținute în urma statutului de Stațiune Balneoclimatică și la care, practic, s-a terminat și etapa de proiectare și de licitație, rămâne doar să fie dat ordinul de începere a lucrărilor și să înceapă organizarea de șantier.

primar cristian matei turdaLa fel se întâmplă și cu PNDL-ul, cele 19 străzi din cartierul industrial, pentru care, la fel, licitația și etapa de proiectare s-au terminat și urmează să dăm și acolo ordinul de începere a lucrărilor pentru ca firmle câștigătoare să înceapă să-și pregătească șantierele.

În ce privește modernizarea Parcului de la Mănăstirea Mihai Vodă, s-a finalizat proiectarea și licitația, astfel că vor începe și acolo lucrările.

„Urmează să fie ridicate pe SEAP celelalte trei coridoare urbane din Planul de Mobiltate Urbană,  am fost informați că se află în pre-contractare fosta clădire a Judecătoriei, după care urmează etapele de licitație, de evaluare și sperăm să pornim și acea lucrare în cursul anului 2019. Mai avem Sala Polivalentă care se va licita odată cu Stadionul Dinamo, ea se va face cu fonduri guvernamentale, prin Compania Națională de Investiții (CNI). Eu apreciez foarte mult faptul că am reușit, în doar doi ani și jumătate fie finanțate și să intre în lucru atâtea proiecte”, a apreciat șeful executivului turdean.

Primarul Cristian Matei le cere turdenilor să manifeste înțelegere și răbdare în perioada lucrărilor și speră ca neplăcerile create locuitorilor să fie minime.

Alte etape ale proiectului de reabilitare a sistemului de alimentare cu apă și de canalizare sunt aproape de finalizarea demersurilor biocratice și urmează să fie puse în practică, se așteaptă o decizie a CNAIR de reabilitare a Podului peste râul Arieș de pe varianta spre Alba Iulia, dar și asfaltarea străzii 22 Decembrie 1989. În plus, vor intra în reabilitare și asfaltare străzile cuprinse în programuld e asfaltări cu bani din bugetul local. Despre aceste obiective și altele foarte importante pentru locuitorii diferitelor zone ale municipiului Turda vor reveni cu alte articole, punctual.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh