25
Sam, Mai
13 New Articles

Interviu
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

tudor stefaniePentru că acest număr al „Jurnalului de Arieş” este ultimul care apare înaintea scrutinului electoral din 30 noiembrie 2008 am vrut să clarific pentru cititorii noştri mai multe aspecte legate de secretele acestor alegeri, de lucruri mai puţin spuse de politicieni, dar extrem de importante pentru noi, cei chemaţi la urne pentru a ne exercita unul dintre drepturile fundamentale: dreptul la vot.
Aşadar, am vorbit cu primarul Tudor Ştefănie, pentru că vroiam să mă lămuresc de ce vrea să plece din fotoliul de primar. Aceasta a fost şi principala mea întrebare pe care i-am pus-o edilului şef. Mă interesa răspunsul nu numai din pricina zvonurilor pe care părţile adverse le-au lansat ci, mai ales pentru că şi eu, ca şi majoritatea alegătorilor, nu înţeleg cu uşurinţă de ce ar vrea un primar, reales în urmă cu câteva luni, să plece.

Ce v-a făcut să doriţi să lăsaţi primăria şi să plecaţi în Parlament?

„Introducerea votului uninominal oferă oportunitatea pentru turdeni, de a susţine prin vot şi a trimite în cele mei înalte foruri legislative oameni politici din Turda, de a avea din Turda reprezentanţi în aceste organisme. Este o şansă pe care comunitatea noastră nu trebuie să o rateze sub nici o formă. Conştient de acest lucru şi încurajat de votul acordat de cetăţeni în vară, m-am hotărât să merg mai departe şi să-mi depun candidatura pentru Senatul României, în colegiul nr. 4, colegiul din care face parte municipiul Turda, oraşul Huedin dar şi o importantă zonă rurală.”

A fost o decizie uşoară, pe care aţi luat-o de unul singur? Mă refer la decizia de a candida, din nou, la doar 5 luni de la alegerile locale?
„Hotărârea de a participa la competiţia electorală se bazează pe mai multe considerente, din care menţionez: experienţa pe care am dobândit-o lucrând în primii ani din cariera profesională în economie  şi peste 13 ani în administraţia publică locală, ca viceprimar 8 ani şi aproape 5 ani ca primar al municipiului Turda, municipiu pe care îl consider de o importanţă deosebită între localităţile din Transilvania, undeva foarte aproape de reşedinţele de judeţ. Mă bazez şi pe rezultatele obţinute în întreaga activitate şi, în mod deosebit, în cea din administraţie. Şi, ceea ce este foarte important, am avut în vedere ceea ce vrem să realizăm pentru viitorul localităţii noastre.”

Cum calificaţi această campanie electorală, în judeţul Cluj?
„A fost o campanie electorală în care am încercat să stau de vorbă cu cât mai mulţi locuitori pentru a-i asculta şi a le cunoaşte mai bine problemele. Pe mine nu mă preocupă atacurile politice ci provocările cărora trebuie să le facă faţă cetăţenii, zi de zi. Nu am fost niciodată adeptul unei campanii electorală bazată pe murdării şi acuze ci a disputelor pe proiecte şi pe dorinţa de a face ceva pentru turdeni. Aşa voi face în continuare pentru toţi cetăţenii colegiului nostru.
Şi sunt multe de făcut. Trebuie să îmbunătăţim politica de sănătate, politica socială şi economică din întreaga zonă. Dar adevăratul subiect al acestor alegeri este îmbunătăţirea vieţii fiecăruia dintre turdeni. Efectul implicării noastre în politică trebuie să se vadă, benefic, în viaţa cetăţeanului.”  

Bun, ce o să faceţi în Parlament, odată trimis acolo de electorat? Pentru că, la un moment dat va fi bine să vedem câte din promisiunile pe care le faceţi vor fi onorate şi câte se vor sparge ca nişte efemere baloane de săpun?
„Trebuie să spun că pentru unele proiecte care sunt în derulare şi pentru unele dintre proiectele viitoare, printre care şi centura ocolitoare, sunt necesare sume foarte mari de bani de la bugetul statului şi este foarte important ca Turda să aibă reprezentanţi, la cel mai înalt nivel , care să cunoască necesităţile localităţii şi problemele cu care se confruntă cetăţenii pentru a-i sprijini. Ca senator de Turda mă voi implica activ la nivel central pentru a rezolva problemele pe care le ridică autorităţile publice locale din municipiul nostru şi din celelalte localităţi din colegiul pentru care candidez.”

În final, dacă aveţi un mesaj pentru cititorii noştri? Poate că le vorbiţi pentru ultima oară ca primar...
„Vreau să îi rog să meargă la vot, pentru că acum avem nevoie de susţinerea lor pentru ca apoi să le putem răsplăti încrederea. Avem nevoie de un procent mare de participare la vot, dar efortul merită pentru că vom avea, în sfârşit, oameni noştri, turdeni, în Parlamentul României. Indiferent de naţionalitate, cetăţenii din colegiul în care candidez locuiesc aici, îşi cresc copiii aici, aşa încât am convingerea că numai un turdean le poate rezolva problemele.”

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh