19
Mie, Iun
5 New Articles

Pamflet
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

indicatoare-castru-5Supărarea unora din Primăria Turda pe presa locală, în afara celor care nu critică nimic din activitatea autorităților locale, a dus la lipsa oricărei conferințe de presă prin care să fie aduse la cunoștința publicului momentele cuprinse în această a XIV-a ediție a Zilelor municipiului Turda, care vor avea loc în perioada 29-31 august. Așa se face că avem la dispoziție doar un program lapidar cu acțiuni și formații care vor concerta, dar, ca orice cetățean, ne putem spune părerea asupra propunerilor din desfășurătorul celor trei zile.

Propuneri printre care am găsit și niște ”anomalii”, să le spunem pentru a fi cât se poate de blânzi.

Una dintre acestea este propunerea din prima zi, de la ora: ”Ghidaj Teatral  la  Muzeul de Istorie”. Păcat că Teatrul Municipal nu ne propune, la rândul său, ”Săpături arheologice în sala de spectacole a TMT!” Adică ”ne scărpinăm la urechea stângă cu mâna dreaptă”?

Un alt punct de interes este triunghiul turistic: Salina, Castrul Roman şi Cheile Turzii, despre care nu ni se spune ce reprezintă, putem doar să presupunem. Dar dacă se organizează un circuit turistic, cu ajutorul autobuzului supraetajat spre exemplu, accesul acestuia până la Castrul Roman ar putea fi o intreprindere dificilă.

Și ca să rămânem la acest Castru roman, am semnalat în urmă cu câteva săptămâni că este greu de găsit de către turiști, în pofida indicatoarelor ”spre castrul roman”, întrucât acestea te îndrumă până când ajungi în plin câmp, la câteva sute de metri de ruinele castrului, pe care nu le vezi din cauza ierbii. Ei bine, acum găsim în programul Zilelor municipiului Turda cea mai ciudată propunere, chiar dacă, probabil, este vorba de o acțiune frumoasă: Ziua porților deschise la castrul roman. Păi noi, turdenii, nu prea știm loc mai deschis și mai fără porți care să fie nevoie să fie deschise. Acțiunea ar fi putut fi denumită oricum altcumva dar, serios, ”Ziua porților deschise la Castrul roman?”. Pe când ”Ziua porților deschise la Parcul Teilor” sau ”Ziua porților deschise la Cinema Tineretului”?

Cât despre concertele propuse turdenilor în acest an, unii, nu eu (pentru că pe mine chiar nu mă interesează genul de muzică adus la Zilele municipiului Turda), ar putea să le amintească organizatorilor că au făcut o fixație pentru Direcția 5, prezentă și anul trecut la aceeași manifestare), pentru Zdob & Zdub (formație prezentă și în 2012) sau Connect-R ( la fel, prezent în 2012, când măcar era la apogeu în preferințele tinerilor). Nu criticăm, spre exemplu, prezența și în acest an ca și anul trecut al celor de la Aminda& Hazard, sau a lui Adrian Sărmăşan, care sunt ”de-ai noștri” și ar trebui promovați cu orice ocazie și salutăm includerea celor de la ”Traffic”.

Cu speranța că au învățat în ultima vreme să accepte și criticile constructive, care să-i ajute să-și îmbunătățească relația cu turdenii, urăm celor implicați în organizarea Zilelor municipiului Turda (o întreagă armată din primărie și nu numai), mult succes și spor la muncă.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh