09
Vi, Iun
14 New Articles

Pamflet
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Doamne cât de ridicoli putem fi!

„Clujul este singurul județ din România care nu are ?toalete în curtea școlilor și a grădinițelor, acestea fiind, în totalitate, în interiorul clădirilor de învățământ”. 

Alin Păunel Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a transmis asta printr-un comunicat preluat de mai toate organele media, pentru că - nu-i așa? - „e fain la Cluj”, „Îs mândru că-s ardelean” etc. 

De parcă ar fi meritul său...

El își arogă meritele, ascuns după o falsă modestie, în textul șmecheresc al comunicatului de presă, în care lasă să se înțeleagă că ar fi principalul „vinovat” de normalitatea ca toate școlile și grădinițele să aibă buzile în curte! Mai și aruncă o cifră alocată de CJ Cluj (ca de obicei, unor UAT-uri dinspre nordul județului și, întotdeauna, după criterii și simptatii politice) sugerând, subtil, că banii au mers spre școli și grădinițe, mai ales...

Mai bine ne-ar explica Tișe de ce ne-a mințit cînd a spus că prețul la salubritate va fi mai mic decât înainte de a aduce Societatea Supercom în județ și de ce nu ne-a spus că locuitorii de la case vor fi tratați altfel, la capitolul salubritate, decât ceilalți! Că li se cântăresc deșeurile iar ei trebuie să îi creadă pe cuvânt pe cei care o fac, sau să stea lângă tomberon până vin gunoierii. Tot o situație „budă”, este și asta! 

Am zis numai una, pentru început. 

Azi-mâine o să se laude Tișe că doar în județul Cluj localnicii nu scuipă pe jos, când tușesc sau strănută, duc mâna la gură! Iar asta datorită lui!

Iată comunicatul de la județ: 

„Clujul este singurul județ din România care nu are toalete în curtea școlilor și a grădinițelor, acestea fiind, în totalitate, în interiorul clădirilor de învățământ.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Deși nu este o laudă și ar trebui să constituie peste tot o normalitate a zilelor noastre, mă bucur să constat că atingerea obiectivului asumat la nivelul administrației județene a fost confirmată și de Inspectoratul Școlar în acest început de an educațional. Clujul este singurul județ din țară cu școli și grădinițe racordate integral la apă curentă și cu toalete în interiorul clădirilor, iar această stare datează deja de doi ani de zile.”

Potrivit Raportului privind starea învățământului preuniversitar clujean, făcut public în cursul zilei de miercuri, 7 septembrie a.c., de către Inspectoratul Școlar Județean Cluj, județul Cluj este singurul din țară care a remediat în totalitate situația toaletelor și a grupurilor sanitare aflate în curtea unităților școlare clujene.

Forul administrativ județean susține în continuare eforturile depuse de primăriile clujene pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea școlilor și grădinițelor. Doar în acest an, Consiliu Județean Cluj a repartizat UAT-urilor clujene cca. 33.000.000 de lei pentru finanțarea și a unor astfel de proiecte, dar și pentru susținerea investițiilor în infrastructura de bază.

În contextul în care  absolut toate școlile din județ dispun de apă curentă, preocuparea autorităților locale este ca aceasta să devină pe deplin potabilă și în cazul ultimelor 10% din unități în care apa există și poate fi folosită pentru spălat dar nu îndeplinește condițiile de potabilitate.

Consiliul Județean Cluj va continua procesul de susținere a proiectelor de modernizare a școlilor și de îmbunătățire a infrastructurii acestora”, se laudă Tișe, în stilu-i caracteristic...

Oricum, dispriția buzilor din fundul curții ar fi o veste rea. Așa mor tradițiile! Poate le reînvie George Simion...

---------------

P-Aceste material este un pamflet și trebuie tratat ca atare. Adică cu seriozitate!

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh