26
Dum, Mai
17 New Articles

Pamflet
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Într-un oraș plin de gropi, este ceva să fii Groapa! Acest lucru a fost reușit de cavitatea de la intersecția străzii Bucovina cu P-țaThumbnail image Basarabiei. Ani de-a rândul a stat în calea șoferilor încât au învățat-o toți, că sunt din București sau Caracal, Craiova ori Ploiești. Toți știau că atunci când ajungi în Turda, trebuie să ai ochii-n patru și să te orientezi nu doar să ocolești gropile dar, mai ales, să nu nimerești… Groapa.

De ce? Pentru că nu era orice groapă. Era Mama tuturor Gropilor. Iar fiicele ei sunt pe strada mea, pe a ta și pe a... voastră.

Este acea vorbă: prost de dai în gropi. Se pare că noi turdenii, toți suntem proști, dar vrând-nevrând, nici cu cei care ne tranzitează orașul nu mi-e rușine. Una peste alta, nu au cum să ocolească gropile, dar știu că de Groapa de lângă Parcul din Turda Nouă, musai trebuie să se ferească.

Thumbnail imageȘi taman acum, când Primăria Turda ne-a mai „lovit” cu un comunicat de presă în care se lăudau cu un lucru absolut normal pentru țările civilizate, am rămas ca la dentist. Ce naiba, chiar nu se poate să facem nimic cum trebuie?

„Având în vedere faptul că traficul este mai redus faţă de zilele lucrătoare, executantul lucrărilor de reabilitare / modernizare străzi în Municipiul Turda – S.C. Domeniul Public Turda S.A., anunţă lucrări de reparaţii la carosabil, duminică, în data de 20.03.2016, în intervalul orar 07:00Thumbnail image – 14:00. Locaţia: intersecţie strada Basarabiei – strada Bucovinei (zona Parc Turda Nouă). Vă mulţumim pentru înţelegere!”, suna comunicatul emis vineri, 18 martie. De frica macaralelor, buldozelor, cifelor cu beton și mașinilor cu bitum nici nu am îndrăznit să ne apropiem de cartierul Turda Nouă, să nu cumva să-i încurcăm pe constructorii noștri, bazându-ne că vor face o lucrare... să ne facă mândri!

Thumbnail imageDar ce dezamăgire! A câta oare? Marți, 29 martie, seara, mașinile luau încă blolovani între roți, pietrele erau împrăștiate pe o rază mare din carosabil. Poate așteaptă week-endul viitor, să fie mai puțină circulație. Poate atunci vor tasa locul cu un buldozer. Asfalt? Poate vor turna chiar înainte de duminica alegerilor.

Mai devreme nici nu are rost!

 

PS: Acest articol de presă este un pamflet. Vă rugăm să aveți decența să-l tratați ca atare!

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh