28
Joi, Mar
23 New Articles

POLIȚIA
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

În perioada minivacanței de 1 Mai, polițiștii au acționat cu efective suplimentare față de dispozitivul curent pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și liniștii publice.

În perioada 28 aprilie - 1 mai a.c., poliţiştii au acţionat pe raza întregului județ pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice. Aceștia au intervenit la peste 360 de solicitări venite din partea cetățenilor, majoritatea prin intermediul serviciului 112.

În urma acțiunilor derulate și a intervențiilor, polițiștii au aplicat 771 de sancţiuni contravenţionale. Din totalul acestora, 89 au fost la Legea nr. 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, 38 la Legea 12/1990 pentru protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, celelalte vizând încălcări ale altor acte normative.

Majoritatea, respectiv 598, au vizat încălcări ale O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 6 pentru consum de alcool la volan, 435 pentru conducere cu viteză excesivă.

Totodată, au fost reţinute 115 permise de conducere, dintre care 6 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, 63 pentru viteză excesivă şi 46 pentru alte abateri la regimul rutier.  

În această perioadă, doi conducători auto au fost reținuți pentru 24 de ore pentru diverse infracțiuni rutiere (exemple mai jos).

 

 

 

 

Exemple evenimente înregistrate:

 

Polițiștii au reținut pentru 24 de ore un conducător auto aflat sub influența alcoolului, care nu a oprit la semnalele acestora.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

 

La data de 30 aprilie a.c., în jurul orei 09.30, un bărbat, de 30 de ani, din Apahida, care circula cu un autoturism pe strada Calea Turzii, din Cluj-Napoca, nu a oprit la semnalul regulamentar al agenților de poliție care acționau în zonă.

Astfel, polițiștii au pornit în urmărirea lui și au reușit să îl blocheze în trafic. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat faptul că bărbatul se afla sub influența alcoolului, având o concentrație de peste 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la unitatea medicală pentru recoltarea mostrelor biologice de sânge.

Ulterior reținerii, față de bărbat a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile de către reprezentanții parchetului.

 

****

Polițiștii au reținut, pentru 24 de ore, un conducător auto pentru comiterea mai multor infracțiuni rutiere.

 

Conform verificărilor efectuate, la data de 30 aprilie a.c., în jurul orei 04:00, un tânăr de 25 de ani, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea un autoturism pe strada Gilăului, din comuna Gilău, pe fondul neadaptării vitezei la carosabilul umed ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare. Astfel a părăsit partea carosabilă, căzând de la o diferență de nivel de circa 2 metri. În urma impactului, un bărbat, de 37 de ani, din Florești, pasager în autoturism, a fost rănit ușor și transportat la unitatea medicală.

Anterior producerii accidentului, cel în cauză nu a oprit la semnalele unui echipaj de poliție din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Florești, continuându-și deplasarea.

Polițiștii au stabilit că șoferul avea anulat dreptul de a conduce, iar plăcuțele cu numărul de înmatriculare al autoturismului condus erau retrase, pe acesta fiind aplicate plăcuțe cu un număr fals.

 

 

De asemenea, celui în cauză i-a fost reținută și infracțiunea de mărturie mincinoasă, întrucât a încercat să inducă în eroare polițiștii cu privire la faptul că nu el a condus autoturismul.

 

Cercetările continuă pentru stabilirea împrejurărilor exacte în care s-a produs accidentul și luarea măsurilor legale.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh