19
Vi, Apr
20 New Articles

POLIȚIA
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Polițiștii de imigrări din Cluj, în urma acțiunilor întreprinse, au depistat 6 cetățeni străini, în situații ilegale. Au fost emise patru decizii de returnare prin care străinii sunt obligați să părăsească teritoriul României, iar ceilalți au fost îndrumați să-și reglementeze situația juridică. Au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 2.900 de lei

 

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări - Serviciul pentru Imigrări Cluj au desfăşurat, în perioada 07 – 11 mai .a.c., mai multe acţiuni şi controale, atât cu forţe proprii cât și în cooperare cu alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, pentru combaterea şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

 

Astfel, în cadrul activităţilor întreprinse, au fost depistaţi, în situații ilegale, 6 cetăţeni străini, cu vârste cuprinse între 23 și 48 de ani, din Brazilia (3), din SUA (1),  Israel (1) și Irak (1).

 

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că 5 dintre aceștia nu mai aveau drept de ședere pe teritoriul României și nu au efectuat demersuri pentru prelungirea acestuia, iar străinul din Irak nu a informat în termenul prevăzut de lege, cu privire la schimbarea reședinței pe teritoriul României.

 

Urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis 4 decizii de returnare, prin care cetățenii brazilieni și cel american sunt obligați să părăsească teritoriul ţării în cel mult 15 zile, conform O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România cu completările şi modificările ulterioare. Totodată, la ieşirea din ţară, pe numele cetățenilor brazilieni, va fi instituit consemnul de nepermitere a intrării în România, pentru o perioadă de 3 luni.

 

Cetățenul din Irak a fost îndrumat să depună actele necesare în vederea obținerii unui nou permis de ședere, iar cel din Israel, fiind membru de familie a unui cetățean român, a fost îndrumat să se prezinte la structura de imigrări în vederea reglementării situației juridice.

 

De asemenea, polițiștii de imigrări au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2.900 lei, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.

 

***

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă desfăşurarea unor astfel de acţiuni, pentru prevenirea şi combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini de a acorda interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Contăm pe respectul cetăţenilor faţă de legislaţia în domeniul imigraţiei şi îi invităm să ne contacteze pentru orice problemă legată de aplicarea prevederilor legale în domeniu, la tel./fax  0264 – 555656 sau utilizând căsuţa serviciului poştal electronic Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

De asemenea, invităm cetăţenii străini şi europeni să viziteze pagina web a Inspectoratului General pentru Imigrări, www.igi.mai.gov.ro, prin intermediul căreia au posibilitatea să se informeze (inclusiv în limba engleză) cu privire la prevederile legale, documentele necesare pentru prelungirea dreptului de ședere temporară în România, precum şi posibilitatea de a înregistra on-line cererea de prelungire a dreptului de şedere temporară sau de înregistrare a rezidenţei în România, utilizând aplicația www.portaligi.mai.gov.ro.

 

 

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI CLUJ

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh